Engellilerin istihdamı için kolları sıvadılar

15 Haziran 2015 15:45

Engellilerin eğitimi ve istihdamı ile ilgili Avrupa Birliği Projesi kapsamında Isparta Elektrikçiler ve Bobinajcılar Odası’nın daveti üzerine 7 ülkeden yabancı temsilciler Isparta’ya gelerek Karınca Zihinsel Engelliler Eğitimi ve İstihdam Derneği’ni ziyaret ettiler.

Litvanya, İspanya, Bulgaristan, İngiltere. Polonya, Hırvatistan ve Hollanda’nın da koordinatör ortak olduğu engellilerin eğitimi ve istihdamı ile ilgili Employ Bitility For Disabled People Wıthout Barriers Avrupa Birliği projesi kapsamında 7 ülkeden temsilciler ilimize geldi.

Isparta Elektrikçiler ve Bobinajcılar Odası Başkanı Abdullah Kaya, misafirleri Isparta’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek; “Bizim de oda olarak proje ortağı olduğumuz ve Litvanya, İspanya, Bulgaristan, İngiltere. Polonya, Hırvatistan ve Hollanda’nın da içinde bulunduğu engellilerin eğitimi ve istihdamı ile ilgili Employa Bitilit y For Disabled People Wıthout Barriers adlı ortaklık projesinin finalini yapıyoruz.

Final Antaya’nın Kemer İlçesi’nde icra ediliyor. Proje kapsamında 7 ülkeden 28 kişi bugün ilimize gelmişlerdir. Projemiz 2 yıl önce başladı ve 7 ortağımız var. 36 bin Avro’luk bütçesi olan bir proje. Projeyi biz hazırladık ortaklarımızca kabul gördü. İlk toplantıyı Litvanya’da yaptık. Çünkü koordinatörlüğü Litvanya aldı. İdareciliği de Türkiye olarak biz yapıyoruz. Bu doğrultuda bugün finali de Isparta’da yapmaktayız. Türkiye yurt dışında tatil özelliği ile tanınıyor. Biz finali, Isparta’da yapma temayülü belirttiğimiz halde onlar Antalya’da yapalım dediler. Kendileri dün Türkiye’ye geldiler ve bugün de Isparta’ya geldiler. Şuanda ilimizde çeşitli programlar düzenledik onları gerçekleştiriyoruz. Ortaklarımızın hepsi Türk Sivil toplum kuruluşlarıdır.

Bu doğrultuda bugün ilk olarak saat 11.15’de ¬Karınca Zihinsel Engelliler Eğitimi ve İstihdam Derneği’ni ziyaret etmekteyiz. Burada, başta Dernek Başkanı sayın Belkıs Çomak ve Yönetim Kurulu üyeleri olmak üzere tüm engelliler ve aileleri tarafından son derece içten karşılandık. Bizleri bağrına bastılar. Onlara, odamız ve 7 ülkeden gelen misafirlerimiz adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kendileri engelliler Derneği olduğu için engellilerimizin yapmış olduğu ürünleri gösterdiler ve bizlere çok güzel oyunlar sundular. Teşekkür ediyorum” dedi.

Bu projenin ana temasının engellilerin istihdamına katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Kaya; “Bu doğrultuda amaçlarımızdan biri de dünyada engellilere nasıl hizmet veriliyor onları gözlemlemek. Aynı zamanda engellilerin istihdamına katkı sağlamak istiyoruz. Bugüne kadar sayısız kez Avrupa’ya gittim. Arkadaşlarımızın da Avrupa’ya gitmesini istiyorum. Bir şey öğrenmelerine gerek. Yaşadıkları yeter onlara. Avrupa’da en az 3 gün yaşayıp görmek lazım. Yönetim kurulu üyelerimin hepsini Avrupa’ya götürdüm. Türkiye halkının hepsi keşke gelişmiş ülkelere gitseler de oradakileri görseler. Engelliler sahipsiz bir toplum. Onlara da yardımcı olmak istiyoruz. Tabi tüm bunların yanı sıra bir taraftan da Isparta’nın tanıtımına da katkı sağladığımızı düşünüyorum. Bildiğiniz üzere gül toplama mevsimindeyiz. Avrupa’daki insanların Türkiye’yi algılama biçimi Antalya hariç Arap ülkelerine benzetiyorlar. Öyle zannediyorlar. Isparta’ya da getirmemin sebebi de bu algıyı yıkarak markalarımızı 7 ülkeye tanıtmak istiyoruz” dedi.

Bu haber 1007 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...