Kumanyadan siyaset çıktı

7 Haziran 2015 22:14

7 Haziran genel seçimlerinde oy verme işleminin devam ettiği sırada dağıtılan kumanyaların içinde bir partinin sloganının basılı olduğu ıslak mendiller çıktı. Durumu öğrenen muhalefet tepki gösterdi.

Dün gerçekleştirilen seçimlerde oy kullanma işleminin devam ettiği sırada sandık görevlilerine dağıtılan kumanyaların üzerinde AK Parti'nin seçim sloganı olan ve aynı yazı karakteri ile yazılmış ‘’Birlikte Daha Güçlü Isparta’’ yazılı ıslak mendillerin çıkması ortalığı karıştırdı. Hemen hemen tüm okullarda Anadolu Partisi ve CHP tarafından tutanak altına alınan olayla ilgili emniyete şikâyette bulunuldu. Olayın ardından MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve CHP İl Başkanı Senayi Demirkol açıklama yaptı.

‘’ACİZLİĞİN GÖSTERGESİ’’

Yaşanan olayı ‘’Aciziyet’’ olarak yorumlayan MHP İl Başkanı Yalçın, ‘’Bu sefaletin işaretidir. Türkiye’de demokrasi, siyaset ve yasalar AKP ile bozguna uğramıştır. Yazıktır günahtır. Millet iradesi bu şekilde sabote edilemez. Bundan dolayı AKP’yi sadece kınamıyoruz, utanmaları gerektiğini düşünüyoruz’’ dedi.

‘’SEÇMENE KARŞI YAPILAN BÜYÜK BİR SAYGISIZLIK’’

Öte yandan CHP İl Başkanı Senayi Demirkol da yaptığı açıklamada ‘’Bu davranış etik değil. Hem sandık görevlilerine hem de seçmene karşı yapılan büyük bir saygısızlıktır. Bir şeylerin telaşını yaşıyorlar’’ ifadelerini kullandı.

Bu haber 930 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...