"Belediye’nin değil, iktidarın işi”

5 Haziran 2015 19:54

Isparta'nın en önemli sorunu haline gelen şehrin Antalya giriş ve çıkışındaki atık su kokusu seçimlere 4 gün kala yeniden gündeme geldi. Sav'daki koku tartışmasının fitilini, 'Belediyenin işi. Vatandaş Sav'ı size verdi, hadi yapın' sözleriyle Ak Parti Milletvekili Recep Özel, ateşledi. Milletvekili Özel'in bu açıklamalarına partisinin Sav mitinginde cevap verdi, zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Özel’e avukatlık mesleğinden yüklenen Günaydın; “Avukat tahsili olan adamlar kanunu bilir ve konuşur. Fakat kendisi, avukat olarak doğru konuşmuyor maalesef. Hatta yalan konuşuyor” dedi.

Kanuna göre mücavir alanların yerini belediyelerin yapamayacağını belirten Günaydın, ‘bunu iktidar yapar. İktidar kim? AKP. Kendi vazifesi olan olayı ‘Isparta belediyesi yapmadı’ diye söylüyor” dedi. 

Kokunun yalnız arıtma tesisinden olmadığını, yüzde 80’inin deri organize arıtma tesisinden kaynaklandığını belirten Günaydın, “yalancı milletvekilinin işi bu” dedi. Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu tamamen iktidarın işi. 18 senedir çalışmayan, iş  yapmayan, yalancı milletvekillerinin işi.  Bana numara çekiyorlar ama yutturamazlar. 10 km alacaklar bizim oradan, Sav’ın biraz ilerisi, mermer fabrikasının altına bırakıvereceklermiş kapalı olarak.  Doğanın, güneşin enerjisi ile kaybolan biyolojik mikropları kaldırıp toptan oraya bırakacaklar. Ondan sonra vadiden rüzgar geliyor. Isparta’yı tanımıyorlar ki. Hatta bunlar mahallelerini bile bilmiyorlar. İşte bunlar böyle milletvekilleri. Oradan koku estiği zaman daha şiddetli olarak Sav’a gelecek yine. O da numara. Burada bir masraf yaptıralım, bunun cebinden boşu boşuna 5 trilyon harcattıralım dile akılları sıra bana numara çekiyorlar”.

 

Bu haber 835 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...