Onkoloji ve Psikiyatri Hastalarından Ebru Sergisi

5 Haziran 2015 19:52

SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji ve Psikiyatri kliniklerinde tedavi gören hastaları hazırladıkları “Suyun Üzerindeki Mutluluk” adlı ebru sergisi hastanenin Sergi Salonunda beğeniye sunuldu.

Serginin açılışına Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Başhekim Yardımcısı Tolga Atay, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Serpil Kök, Müdür Yardımcıları Ersen Bilgiç, Safiye Karakurt, öğretim üyeleri ve hastanede görev yapan personelin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Hastaların tedavilerinin yanı sıra uğraş terapisinin de önemine işaret eden Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, “Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün katkılarıyla hastalarımıza tedavilerinin yanı sıra kalan zamanlarında ebru sanatı ile uğraşmaları yönünde imkân sağladık. Hastalarımız da ebru çalışması yapılacak olan günleri iple çekiyorlar. Çok olumlu tepkiler aldık ve bu çalışmayı hastanemizin diğer birimlerine de yaymayı düşünüyoruz. Amacımız onları hastane ortamından ve hastalıklarından bir nebze olsun uzaklaştırabilmek. Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerine, doktor, hemşire ve tüm personelimize katkılarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Isparta Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinden Havva Sonkaya, Sevda Saçan ve Güldane Çalap’ın katkılarıyla hazırlanan ve 60 çalışmanın yer aldığı sergi 3 gün açık kalacak.

 

Bu haber 976 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...