Tiyatro Şenliği’nin Galibi Turan Yazgan Anadolu Lisesi

5 Haziran 2015 19:42

Eğirdir Belediyesi kültür hizmetleri çerçevesinde bu yıl ilki düzenlenen Liseler Arası Tiyatro Şenliği sona erdi. 

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015 tarihleri arasında her gün bir oyunun sergilendiği Tiyatro Şenliği sonucunda jüri üyelerinin oylarıyla Turan Yazgan Anadolu Lisesi birinci, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

Birinci olan Turan Yazgan Anadolu Lisesi öğrencileri öğretmenleriyle birlikte haklı sevinçlerini doyasıya yaşadılar.

 Eğirdir Belediyesi 1.’ye 3 Bin TL, 2.’ye 2 Bin TL, 3.’ye Bin TL ödül verilecek. Ayrıca 4. ve 5. Olan okullara da 500 TL mansiyon ödülü verilecek.

Belediye Başkanı Şengöl, “Belediyemizin öncülüğünde İlçemiz öğrencilerinin sosyal ve sanat içerikli görüşlerini artırmak, onların ufuk alanlarını genişletmek amacıyla düzenlediğimiz “Şiir Akşamları, Spor Aktiviteleri ve Liseler arası Tiyatro Yarışmaları Şenliği” halkımız ve Eğitim camiasınca takdirle karşılanmıştır. Öğrencilerimize bir birinden güzel çalışmalarından ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş, “Belediyemizin düzenlediği Şiir yarışması Tiyatro Yarışması gibi kültürel etkinliklerden Milli Eğitim Camiası olarak çok memnun ve mutluyuz. Belediye Başkanımıza ve Belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Oluşturulan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda birinci olan okula 3.000 TL., ikinci olan okula 2.000 TL. ve üçüncü olan okula 1.000 TL., 4 ve 5.’ye de 500 TL değerinde emek ödülü verilecek.

Eğirdir Belediyesi kültür hizmetleri çerçevesinde düzenlenen Liseler Arası Tiyatro Şenliği’nin Jüri Başkanlığını Eğirdir Belediyesi Basın Danışmanı ve Emekli Edebiyat Öğretmeni İlhan Şimşek yaparken, Jüri üyeliklerini de Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu Türkçe Öğretmeni Musa Bozkurt, Muazzez ve Yaşar Şapçı Okulu Türkçe Öğretmeni Hilmi Alan, Bağlar Okulu Türkçe Öğretmeni Ümmügül Erdenk, Süleyman Demirel Okulu Türkçe Öğretmeni Yeşim Yıldız ve Mustafa Çetinkaya Okulu Türkçe Öğretmeni Sibel Kaygısız oluşturdu. 

Bu haber 1127 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...