‘’Eskiden Isparta’yı yönetenler becerikliydi’’

28 Mayıs 2015 18:57

CHP Milletvekili Adayı Ceyhan, Isparta halkına seslendi. Ceyhan, ‘’Isparta'da yapılan her şey eski Türkiye'de yapıldı. O zaman Isparta'yı yönetenler becerikliydi. Hayatınızda 1 kez Demirel'e, Erbakan'a, Ecevit'e, Türkeş'e oy verdiyseniz AKP’ye oy vermeyin. Çünkü 2002 öncesini yok sayıyorlar’’ dedi.

CHP Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, AK Parti Milletvekili Recep Özel’i bombaladı. Recep Özel'in katıldığı bir canlı yayın programında kendisini yalancılıkla suçladığını hatırlatan Ceyhan, şunları söyledi:

‘’AKP VE MHP ISPARTA'YA DİKTA ETMİŞTİR’’

‘’CHP Türk halkına ve Isparta halkına saygılı bir parti. Diğer partiler öyle değil. Merkezden gelen kişiler aday olarak gösterildi. Partinin üyeleri milletvekili adaylarını seçemedi. AKP ve MHP'de daha başarılı olacak, Isparta'ya daha çok hizmet edebilecek arkadaşlar vardı. MHP'den aday gösterilen Nuri Bey, eğer İstanbul ya da Ankara valisi olsaydı görevini bırakıp MHP'den aday olacak mıydı? MHP'nin ve AKP'nin aday listesi seçmeni, parti tabanını tatmin etmemiştir. CHP adayları tatmin etmiştir. AKP ve MHP listesi Isparta'ya dikta edilmiştir.

‘’EĞER AKP'DE ÖN SEÇİM OLSAYDI ÖZEL SONUNCU SIRADA ÇIKARDI’’

AKP Milletvekili seçim meydanlarında hakaret ediyor, insanları tehdit ediyor, küfür ediyor. Eğer AKP'de ön seçim olsaydı Recep Özel sonuncu olurdu. Kaç aday adayı varsa, inanın ön seçimden sonuncu sırada çıkardı. Beni yalancılıkla suçlamış. Ben televizyon programında 'Yukarı Yaylabel Köyü'ne hiç gitmemişler' dedim. O da çıktı beni yalancılıkla suçlamış ve 'ilk ve son kez uyarıyorum, bir daha konuşma' demiş. Alenen tehdit etmiş. Hâkim ve savcıları göreve davet ediyorum. Canlı yayından alenen beni tehdit etmiş. Ben şimdi soruyorum, Yukarı Yaylabel Köyü'ne gittiniz mi? Ben oradaydım köylüler 'gelmediler' diyor. Nereye gittin, gittiysen ne zaman gittin açıkla.

‘’NE YAPILDIYSA ESKİ TÜRKİYE'DE YAPILMIŞ’’

Isparta 8 yıldır, 12 yıldır sahipsiz bırakılmış. Çoğu icraat başka illere yapılırken Isparta’ya çok çok az yapılmış. İktidar yeterince ikaz edilememiş. İktidar ve muhalefet demokrasinin gereğidir. Birbirini tamamlar. Türkiye Cumhuriyeti büyük bütçelere sahiptir. Milletvekilleri illerine bu bütçeden pay alırlar. Isparta'da yapılan her şey eski Türkiye'de yapıldı. O zaman Isparta'yı yönetenler becerikliydi. Havaalanı, yol, üniversite, sanayi bölgesi ve birçok eser o zaman yapıldı.

‘’HODRİ MEYDAN’’

Buradan AKP Milletvekillerine hodri meydan diyorum. İster tek kişi, ister ikisi, yanlarına da 10'ar tane danışmanlarını alarak karşıma çıksınlar. Burada tartışalım. Neyi yapmışlar, neyi yapamamışlar konuşalım. Isparta'ya üniversiteyi Süleyman Demirel kurdu. Hadi buyurun ikinci üniversiteyi kurun. Eğirdir Üniversitesini kuralım. Bizim iktidarımızda Eğirdir'e üniversite kurulacak. 2011'de AKP Isparta'da yüzde 53 oy almış. Eğer başarılı iseniz 7 Haziran'da göreceğiz. Yüzde 53'ün üzerine çıkamayacaksınız. Bu oy oranının çok çok altında oy alacaksınız. Siz bile inanamayacaksınız. AKP'den büyük bir kaçış var. Bizim yüzde 21 olan oyumuzu da göreceksiniz, nereye çıkmış.

BUNLARA OY VERMEYİN

Isparta halkına buradan sesleniyorum. Hayatınızda bir kere Sayın Demirel'e, Sayın Erbakan'a, Sayın Ecevit'e, Sayın İnönü'ye, Sayın Özal'a, Sayın Türkeş'e oy verdiyseniz bunlar oy vermeyin. Çünkü bunlar 2002 öncesini yok sayıyorlar. Hele hele Sayın Demirel'e oy verdiyseniz bunlara oy vermeyin. Çünkü onlar bu meydanda Sayın Demirel'i yuhalattılar. Isparta'ya bugün ne yapılmışsa Demirel döneminde yapılmıştır. 2002'den sonra ne yapılmıştır, gösterin.’’

Bu haber 768 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...