Teknoloji Kulübü Robot Yarışmasında Dünya’ya Meydan Okudu

23 Mayıs 2015 13:40

Teknoloji Kulübü projelerini artırmaya ve yeni başarılar elde etmeye devam ediyor. Teknoloji Kulübü, Bükreş'te düzenlenen İnfomatrix World Final yarışmasında 60 ülkeden 600’e yakın projede, “Gelişmiş Çizgi İzleyen ve Gelişmiş Mini Sumo Robotlar” ile 2 gümüş, 2 bronz  madalya ve ayrıca uzmanlık alanları olan “Çizgi İzleyen Kategorisi”nde dünya 4.’lüğü alarak üniversitemizi en iyi şekilde temsil etti.

Alanındaki uzun soluklu tek yarışma olan Romanya’daki İnfomatrix finali, teknoloji meraklısı öğrencileri buluşturdu. Dört kategoride yapılan yarışmalarda, birbirinden ilginç projeler görücüye çıktı. Bu projelerin 60 ülkeden 600 tanesi Romanya'nı başkenti Bükreş'te yapılan final yarışmasına katılmaya hak kazandı. Yarışmada Meksika, Japonya, Romanya, Tayvan gibi ülkelerden gelen robotik konusunda son derece köklü ve donanıma sahip olan takımlar da robotlarını yarıştırdılar. Teknoloji Kulübü üç gün süren yarışmada, yaptıkları robotlarla 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandılar.

Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş “ Biz Teknoloji Kulübü olarak başarıyı yakalayan ve başarıyı sürdürülebilir hale getirebilen bir ekibiz. Robot kategorisinde 20 ülkenin 200 adet robot projesiyle katıldığı yarışmada Line Follower (Çizgi İzleyen ) kategorisindeki sıralamada ülke bazında Romen, Meksika, Colombia takımlarından sonra gelerek dünya finalinde 4.olduk. Bu yarışmada elde ettiğimiz başarı ile her daim amaç edindiğimiz üniversitemiz misyon ve vizyonuna sadık kalarak, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık.  Emeği geçen tüm ekibime, ülkemize ve bize vizyon kazandıran üniversitemize canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu haber 729 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...