Ulusal ETUDOSD Eğirdir Dağcılık Şenliği Yarın başlıyor

22 Mayıs 2015 18:29

1994 yılından bu yana İlçemizin tanıtımında gerek yurt içi gerekse yurt dışında tanıtımında öncülük yapan ETUDOSD derneği 19. dağcılık şenliği için hazırlıklarını yapmaya tüm hızıyla devam ediyor. Şenliğe bin’in üzerinde dağcı ve doğa sever başvurdu.

ETUDOSD Yönetiminden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İlk defa 1997 yılında düzenlenen şenlikte, her geçen yıl kişi sayısı artmış olup dernek yönetimi şenliği uluslararası düzeye çıkarmayı planlamaktadır.

Dağcılık Federasyonu resmi programına girmiş olan ETUDOSD Dağcılık Şenliğinin  geçen yıl ve bu yıl Ana sponsorluğunu Eğirdir Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL yapmaktadır. Şu ana kadar desteğini esirgemeyen Isparta Valimiz Sayın Vahdettin ÖZKAN,  Eğirdir kaymakamı Sayın Dr Yalçın YILMAZ, Aksu Kaymakamı Sayın Lokman ÖNDER Yenişarbademli Kaymakamı Abdullah ŞAHİN Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürü Murat GEVREK, Aksu Belediye Başkanı Sayın Ali KAYA Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa ERDEM  ve İl Özel İdaresi ‘nin destekleriyle yapılacak. Şenliğe katılan tün dağcı ve doğa severlere yemek ikramını Eğirdir Belediye Başkanı Sayın Ömer ŞENGÖL tarafından Pazar günkü zirve tırmanışı sonrasında tüm sporculara Gözleme ve Ayran ikramını da Aksu ve Yenişarbademli  Kaymakamlıkları tarafından sunulacak. Kampın bakımı ve temizliği Aksu ve Yenişarbademli Belediye Başkanlıkları tarafından sağlanacak. Kamp alanına dağcıların nakli yine Eğirdir Belediyesi Başkanlığınca tahsis edilen otobüslerle yapılacak olup, kamp alanındaki ihtiyaç olan seyyar tuvaletlerin  yapımını da İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilecektir.

Bu  etkinlik sayesinde ETUDOSD katılımcıları, ilçemizin doğa güzellikleri ve tarihi yerleri konusunda bilgilendirmekte ve tanıtıma önemli bir katkı sağlamaktadır.

Gelen doğaseverler  ekonomik açısından   ilçemize fayda sağlamaktadır.

Her yıl düzenlenen Dağcılık şenliği önceki yıllarda olduğu gibi  Mehmet SAVAŞ ve Celalettin Nuri UZUN kamp  alanı olan Melikler yaylasında 1700 m de yapılacak olup; gelen katılımcılar 23 Mayıs 2015 Cumartesi günü saat 09;00 da ETUDOSD derneğinden otobüslerle hareket ve Aksu Zindan mağarasına  ziyaret edeceklerdir. Saat 12:00 de Kamp çadırlarının kurulmasından sonra isteyen dağcı ve doğa severler, Yenişarbademli Pınargözü Magara gezisi ve Yenişarbademli Şehitlik Abidesini ziyaret edebileceklerdir.Hava şartlarına bağlı olarak uygunluk neticesinde yaka kanyonu geçişi de yapılacaktır. Eğirdir Belediye  Başkanlığı’nın vereceği Şenlik yemeği ve  kamp ateşi başında konuşma gerçekleştirilecektir.  Arzu edenler  kamp ateşi başında sohbet edebilirler. 24 Mayıs  2015 Pazar günü sabah saat 04.00’de çorba ikramından sonra başlayacak olan ilk tırmanış grubu, zirveye hareket edecek ve diğer gruplar fasılalarla tırmanışa başlayacaklardır.  Gerçekleştirilecek   zirve tırmanışından dönen tüm dağcılarımıza  Aksu ve Yenişarbademli Kaymakamlığı tarafından yapılan gözleme ve ayran ikram edilecektir.

Saat 15.00 de kamptan ayrılarak, gelen dağcılarımıza ETUDOSD lokalinden uğurlama yapılacaktır.

Bu şenliği düzenlemekte ki amacımız öncelikle insanlarda doğa bilincinin gelişimine katkıda bulunmak, dağcı ve doğa severleri bir araya getirmektir. Çok sayıda dağcı ve doğa severin katılımı ile gerçekleştirilecek şenliğe,  bu yıl Isparta Valiliği, Eğirdir Belediye Başkanlığı, Aksu ve Yenişarbademli Kaymakamlıkları ile Aksu ve Yenişarbademli Belediye Başkanları  katkıda bulunmaktadır.

Sevgili Doğa severler ve kent yaşamından bir an olsun uzaklaşıp kendini doğanın yalın ve temiz kollarına bırakmak isteyen bütün doğa sever  vatandaşlarımızı 23-24 Mayıs 2015 tarihinde 19. Ulusal ETUDOSD Eğirdir Dağcılık Şenliğinde buluşmaya davet ediyoruz.     KENDİNİZE ZAMAN AYIRIN……”

 

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...