71 mezunları müzeye hayran kaldı

21 Mayıs 2015 18:21

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1971 yılında mezun olduktan sonra her yıl bir araya gelerek Türkiye turu yapan 81 doktor’un bu yılkı gezileri Isparta’dan geçti. Isparta’da tarihi ve kültürel alanları gezen heyet Isparta Belediyesi tarafından inşa edilen Etnografya müzesini gezmeden geçemedi. Müzede yaklaşık iki saat gelen heyet önce müzenin en üst katındaki seyir tepesinden Isparta’yı kuşbakışı incelediler. Daha sonra her katta bulunan kültürel ve tarihi değeri bulunan halı kilim ve diğer objeleri inceleyerek müzeden hayran ayrıldılar.

Gül ve halı ile özdeşmiş olan Isparta’da böyle bir müzenin kurulması kendi kültürünü yansıtması gelen misafirleri de Isparta adına bir ışık tutmuş oldu.

Gezi sonrası kameralara konuşan heyetten Dr Nusret Aras, “Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 1971 mezunları olarak burada bulunmaktayız. Isparta’da önce İslamköy’de bulunan Süleyman Demirel Külliyesini gezdik. Bu gün de Isparta Belediyesi tarafından inşa edilen Etnografya müzesini geziyoruz. 81 doktor arkadaşımızın da bu müzeden güzel anılarla ayrılacağına inanıyorum. Sözler gerçekten büyük bir şansa sahipsiniz. Sizler burada kalıp bu müzeyi her zaman gezme fırsatı bulacaksınız. Bizler ise bu gezinin hayalleri ile şehrinizde ayrılacağız” dedi.

Bu haber 678 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...