Gazi Şerif Patkoviç Bosna Direnişini Anlattı

21 Mayıs 2015 18:16

Millî Kültür Topluluğu, 18 Mayıs Pazartesi günü Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde,  Emekli Albay Gazi Şerif Patkoviç'in katılımıyla, " Aliya İzzetbegoviç ve Bosna Direnişi" adlı program gerçekleştirdi. 

Isparta Mehteran Derneği ile birlikte Mehter Marşları eşliğinde Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’ne gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Mehteran Takımı konferans salonunda da katılımcılara marşlarıyla mini bir konser verdi.

Ardından Kur'an - ı Kerim tilaveti ve Bosna- Hersek’te yaşanan acıların anlatıldığı kısa film gösterimi gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Bosna - Hersek Millî Marşı da ayakta dinlendi.

Millî Kültür Topluluğu Başkan Vekili Çağatay Gökhan Çakır, Aliya İzzetbegoviç’in Bosna’nın kurtuluşuna vesile olduğunu söyleyerek bu süreçte yaşananları anlatması için sözü Emekli Albay Gazi Şerif Patkoviç’e bıraktı.

Gazi Şerif Patkoviç, sözlerine başlarken konuşmasını sadece Bosna – Hersek ve Boşnaklar üzerine değil tüm ırkçı zulme uğrayanlar için gerçekleştireceğini belirterek, “ Milliyetçilik duyguları 1900’lü yıllarda bizlere getirildi. Bugün her millet diğer milletten üstün olduğunu söylüyor. Biz bundan dolayı 92’ de büyük bir bedel ödedik.” dedi. Kitaplarda yer almayan ve bilfiil kendinin yaşadığı olayları anlatan Patkoviç, Bosna – Hersek’ teki zulmü, işkenceleri ve direnişi bizzat yaşayan ve gören biri olarak yaşanan sıkıntıları anlattı. Patkoviç, devletin yeni kurulma zamanlarından başlayarak Sırpların kendilerine yaptıklarını aktardı.

Bu haber 632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...