“Alt yapısı olmayan şehir şehir değildir”

20 Mayıs 2015 15:46

Isparta Belediyesi 6 yıldır sürdürdüğü alt yapı çalışmalarına devam ediyor. Alt yapı çalışmalarında son noktaya gelindiği şu günlerde Doğancı, Yenice ve Dere Mahallelerinin de alt yapı sorunu sona eriyor. Özellikle Yağmur Suyunun draje edilmesi için yapılan çalışmalarda hem içme suyu, hem de atık su kanalları da gözden geçirilerek onarımı yapılıyor.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın üç mahalleyi kapsayan bu çalışmaları yerinde inceledi. Bayındırlık birim fiyatları ile 2 km yapılabilecek olan miktarla belediye kendi imkânları ile aynı rakamlarla 200 km uzunluğundaki alt yapı hizmetini tamamlıyor.

Günaydın fırsat buldukça belediyenin çalışmalarını yerinde inceleyerek gerekli talimatları da veriyor. Yüksek Mimar olmanın avantajını da kullanan Günaydın bu güne kadar gelenlerin cesaret edemediği alt yapı çalışmalarını da sorunsuz sürdürüyor.

Günaydın Doğancı, Yenice ve Dere mahallelerini kapsayan altyapı çalışmalarını yerinde inceleyerek kısa bir açıklamada bulundu. Günaydın açıklamasında “alt yapısı olmayan şehirlere şehir demek mümkün değildir” dedi.

Günaydın, “ alt yapı çalışmalarımızı bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra da kendi imkanlarımız ile yapmaya devam edeceğiz. Bayındırlık fiyatları ile ihale etmiş olsaydık aynı rakamlarla 2-3 km mesafe kat edebilecektir. Ayrıca ihaleyi alan firma da istediğimiz hassasiyetle bu çalışmaları yapmayacaktı. Hizmet ve gayretlerinden dolayı mesai mefhumu ve hafta sonu gözetmeden sürdüren ekibime teşekkür ediyorum. Şehir merkezinde olduğu gibi Dere Mah. Doğancı mahallesi ve halıkent mahallemizde artık sel sularından kurtulacak. Alt yapısı olmayan şehri şehir olarak kabul etmek artık mümkün değildir. O mahalleyi mahalle kabul etmeyin” dedi.  

Bu haber 585 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...