Saadet Partisi, Mısır Eski Cumhurbaşkanı Mursi hakkında verilen idam kararını protesto etti

19 Mayıs 2015 15:21

Saadet Partisi Gençlik Kolları İl Başkanlığı, Mısır Eski Cumhurbaşkanı Mursi hakkında verilen idam kararını protesto etme amaçlı bir basın bildirisi yayınladı. Verilen karar hakkında konuşan Saadet Partisi Gençlik Kolları Isparta İl Başkanı Ömer Faruk Çenber, “Hiçbir hukuki dayanağı olmayan bu kararı protesto ediyoruz. Mısır’daki bu insanlık suçunu kimsenin göz ardı etmeye hakkı yoktur” dedi.

Saadet Partisi Isparta İl Gençlik Kollarının konu hakkındaki çağrı metni şöyle:

“Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 100'den fazla ihvan üyesinin idam cezasına çarptırıldığını büyük bir teessür ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Çok değil, bundan 1 yıl öncesine kadar r4bia işaretleri ile meydanlarda boy gösteren, İhvan üzerinden siyaset yapıp, dini hassasiyeti olan halkımızın vicdanını gasp edip oy isteyenler şu an nerede ve ne yapıyor? Eğer Mursi'nin özgürlüğünü istemekte samimi iseler, herhangi bir hukuki dayanağı olmayan bu idam cezası için neden somut bir adım atmıyorlar?

Kıymetli kardeşim, sana çağrımızdır:

Bizler 1000 yıllık Osmanlı Ecdadının torunlarıyız. Dedelerimizin canına kasteden, ümmetin birliğini bozmak için türlü fitneler çıkaran Haçlı zihniyeti dün ne ise bugün de maalesef aynı vaziyettedir. Afganistan, Irak, Doğu Türkistan, Suriye, Mısır... Sıra sana gelmeden sen kendine gel, saadete gel! İslam Birleşmiş Milletleri, İslam Ortak Nato'su kurulmadan bu zulümlere dur dememiz mümkün değildir. Mursi'nin idam kararını verenlere bir ders vermek için saadete gel!

Müslüman ülke yöneticileri, sizlere çağrımızdır:

Yeryüzünde müslümanlara uygulanan zulüm; avrupa birliği kapılarında medet beklenerek,amerikanın insafına sığınarak ENGELLENEMEZ!

Bu zulümleri engellemenin tek yolu İslam Birliği'dir! Bu zulümlere karşı susarak,ucuz kınamalar yaparak sonuç elde EDİLEMEZ!

Ortadoğu'yu bu hale getiren siyonizm ve onun iş birlikçilerini sert bir dille lanetliyoruz. Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın da dediği gibi "Siyonizm laftan değil, ancak ve ancak güçten anlar" .

Bu haber 712 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...