‘’Herkesin arzusu cenazesinin Mimar Sinan’dan kalkması’’

18 Mayıs 2015 16:01

Mimar Sinan Camii İmamı Osman Akçil, Cenaze Namazları için tercih ve çekim merkezi olduklarını söyledi. Akçil, ‘’Bu çok güzel bir gelenektir. Şehir büyümüş olmasına karşın hala cenazelerin çok büyük bölümü buradan kaldırılmaktadır’’ dedi.

Mimar Sinan Camii İmamı Osman Akçil, ilimizde yıllardır süregelen bir geleneği paylaştı. Isparta’da birçok kişinin cenazesinin Mimar Sinan’dan kaldırıldığına dikkat çeken Akçil, bunu merkezde olmalarına bağladı. Ayrıca caminin bazı özelliklerinden de bahseden Akçil, ‘’Mimar Sinan’ın Dünya’ya miras bıraktığı 72’inci eser. Şehir merkezinde kurulu olmasının yanı sıra birçok mimarisi ve sanatsal değeri ile de sembol Camilerden biri olan Mimar Sinan 500 cemaat kapasitesine sahip. Mimar Sinan’ın en önemli özelliklerinden biri havalandırma sistemi. Duvarlar 1 m. Daha kalın durumda. Bu da Caminin yazın serin, kışın ise sıcak olmasını sağlıyor.  Burası çok sevilen bir nokta. Cemaati çok. 454 yıldır ibadete açık olan cami yerli ve yabancıların da uğrak notası niteliğinde’’ dedi.

ISPARTA’DA MİMAR SİNAN’IN TEK ESERİ

Öte yandan Mimar Sinan’ın Isparta’daki tek eseri olan Caminin, Sakal­ı Şerif açısından da ilkler arasında yer aldığına dikkat çeken Akçil, ‘’Zira Hz. Muhammed’in Sakal­ı Şerif’inin bulunduğu ender camilerden biri de Mimar Sinan 143 yıl önce Hicri 1300 yılında Ispartalı Paşa Seyfi Efendi Mimar Sinan’a Sakal­ı Şerif’i hediye etti. Sakal­ı Şerif Bayram günlerinin arifesinde ve mübarek gecelerin gündüzünde öğle namazından sonra cemaate ziyarete açılıyor’’ diye konuştu.

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...