SDÜ´ de Terör Suçları Konuşuldu

16 Mayıs 2015 10:06

Hukuk Fakültesinin düzenlediği "Nasyonal Sosyalist Irkçı Terör Örgütü (NSU) Davası ve Terör Suçlarında Yeni Gelişmeler" konulu uluslararası sempozyum,Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Açılış konuşmasında NSU hakkında bilgiler veren Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Turhan terör örgütünün işlediği ırkçı nefret suçları ve bu suçların nasıl yargılandığı konularının konuşulacağını söyledi. İkinci dünya savaşından sonra Almanya’da görülen en büyük dava olan NSU’ nun SDÜ’ de düzenlemedeki amaçlarının dünyadaki hukuki gelişmeleri takip ederek öğrencilere ulaştırmak olduğunu dile getirdi.

Sempozyumun birinci oturumunda NSU mağduru Enver Şimşek’in kızı Semiya Şimşek, Dava Avukatları Seda Başay Yıldız ve Carsten Ilıus yer aldı. Oturumda Semiya Şimşek, mağdur gözüyle NSU cinayetlerini anlattı. Mağdur Avukatları Yıldız ve Ilıus da Şimşek davası hakkında konuştu.

Sempozyumun öğleden sonra gerçekleşen ikinci oturumunda ise Max-Planck Uluslararası Ceza Hukuku Enstitüsünden Dr. Silvia Tellenbach, Alman ve Türk hukukunda terör suçları hakkındaki gelişmeleri aktarırken Prof. Dr. Feridun Yenisey de Türk hukukundaki gelişmeleri değerlendirdi.

Bu haber 689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...