Teknogirişim ve İnovasyon Kulübü İki Başarıya İmza Attı

16 Mayıs 2015 10:06

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde düzenlenen 22. Bilim ve Bahar Şenliği kapsamında düzenlenen çizgi izleyen robot yarışlarında Süleyman Demirel Üniversitesi Teknogirişim ve İnovasyon Kulübü 120 robot arasından 3. 5. ve 6. oldu.

Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kongre Merkezinde düzenlenen ödül törenine 5 kişilik ekibiyle katılan kulüp, ödülünü CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ve CBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Atik’ten aldı.

Teknogirişim ve İnovasyon Kulübü Başkanı Tunahan Erol burada yaptığı konuşmada, “Üç gün arayla yapılan iki ayrı robot yarışmasından da başarı ile ayrılmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bize destek olan Süleyman Demirel Üniversitesi’ ne, çalışmalarımızda yanımızda olan fakat buraya gelemeyen kulüp üyelerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

ROBOÇANKAYA YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLDU

Teknogirişim ve İnovasyon Kulübü’nün bir diğer başarısı da Çankaya Üniversitesinde düzenlenen RoboÇankaya Robot Yarışmasında gerçekleşti. Çizgi İzleyen, mini sumo, triatlon ve serbest olmak üzere 4 kategoride yaklaşık 500 robotun yer aldığı yarışmada, “çizgi izleyen” kategorisinde 9 robotu ile yarışan SDÜ Teknogirişim ve İnovasyon Kulübü, büyük heyecana ve çekişmeye sahne olan yarışmanın ardından birinciliği ve ikinciliği elde etti.

Kulüp Başkanı Tunahan Erol, bu başarıyla dönem başında başladıkları robotik çalışmaların meyvesini topladıklarını dile getirdi. Erol, “ Kulüp olarak 6–7 yıllık tecrübeye sahip ekiplerin önüne geçerek üniversitemize böyle bir başarıyı getirmenin gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Başta akademik danışmanımız Doç. Dr. İrfan Ateşoğlu olmak üzere tüm Süleyman Demirel Üniversitesi'ne destekleri için müteşekkiriz." dedi. Kulüp üyelerinden Eren Ceyhan ise "Bu başarı bizim için bir başlangıçtır. Yenilikçi fikirlerle Türkiye'deki tüm ekiplerin önünde olmak istiyoruz. Robotik ve proje çalışmalarımız artarak devam edecektir." dedi.

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...