JATA Yönetimi, turizmcilerle buluştu

6 Kasım 2012 17:49

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), Antalya Valiliği ile birlikte organizasyonuyla Antalya’ya getirdiği Japonya Seyahat Acenteleri Birliği (JATA) Yönetim Kurulu üyeleri, bölgedeki turizmin temsilcileriyle biraraya geldi. Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel’in de katıldığı tanışma niteliğindeki toplantıda, JATA Yönetim Kurulu üyeleri Antalya gelen Japon turistlerin sayısının artması için çok çalışmak ve işbirliğini daha da geliştirmek istediklerini belirtti.

BAKA, sürdürülebilir turizm, Japon turist sayısında artış ve bölge ağırlıklı yeni tur programları amacıyla gerçekleştirilen organizasyonla Antalya’ya getirdiği JATA Yönetim Kurulu üyelerini, turizm sektörünün ilgili kurum ve kuruluşları ile buluşturdu. Titanic Resort Beach Hotel’deki kahvaltılı tanışma toplantısında; JATA Yönetim Kurulu üyeleri ile Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, TÜRSAB’dan Kerim Çavuşoğlu ile Suat Çavuşoğlu, AKTOB ve TUROFED’den Bekir Akkaş, ATAV’dan Nizamettin Şen, Antalya Kongre Bürosu’ndan Sinan İnan, POYD’dan Adnan Özsoy ile Funda Çelik, BETÜYAB’dan Bülent Büyükyiğit, KETOB’dan Şener Gürler, ALTİD’den Tolga Gürel, SAYD’dan Ferit Turgut ile Gamze İncioğlu, LATUYAB’dan Betül Topbaşlı ve KOTEB’den Metin Ölçer biraraya geldi. 

Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, JATA Yönetim Kurulu üyelerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın İçişleri Bakanı ile birlikte yabancı heyet geldiği için toplantıya katılmadığı için üzüntülerini ileten Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Yüksel, turizm konusunda olumlu sonuçlar oluşturacak bir buluşma gerçekleştiğini belirtti.

KENDİLERİNİ TANITTILAR

JATA Yönetim Kurulu üyeleri Makoto Shinagawa, Kazuko Shinagawa, Tatsuo Hayashida, Fuyumi Hayashida, Yuji Hara, Nobuhisa Fukuda, Jungo Kikuma, Michiko Kikuma, Kotaro Kogi, Haruko Kogi, Satoshi Kurokawa, Emiko Kurokawa, Hiroshige Horie, Nobuko Horie ve Eiko Kijima ile Genel Sekreter Kazuyoshi Hasegawa ile yardımcısı Koshu Fuse kendilerini tanıttı. Antalya’da oldukları için ve misafirperverlik için teşekkür eden JATA Yönetim Kurulu üyeleri, 2011 yılında Türkiye’ye gelen turist sayısı 31 milyon, Antalya’ya gelen yabancı turist sayısı 11 milyon olduğunu belirterek, Japon turist sayısı Türkiye’ye gelen 190 bin Japon turistin sadece 10 bininin Antalya’ya geldiğini öğrendiklerini belirtti. Gördükleri Antalya’nın Japon turistler için uygun destinasyon olduğunu belirten JATA üst düzey yöneticileri, özellikle Japon turistleri göndermek için işbirliğini daha da güçlendirmeyi ümit ettiklerini kaydederek, şu ifadeleri kullandılar:

“Antalya’ya çok az tur düzenleniyor. Antalya’ya geldikten sonra Japon turistlere cazip destinasyon olduğunu düşünüyoruz. Japonya’ya döndükten sonra Antalya’yı içeren tur programları için daha çok çalışmak istiyoruz. Tarihi Kaleiçi’ni gezdik çok etkilendik. Eski tarihi mekanlar Japon turistler için ilgi çekici. Japon turist sayısını 2-3 kat ve daha fazla artması için işbirliğini geliştirmek istiyoruz.”

FUARDA ANTALYA STANDI

BAKA’nın 2 yıldır JATA Turizm Fuarı’na katıldığını ve 2013’de de bölgeden yoğun katılım beklediklerini belirten Dış İlişkiler Birim Başkanı Mehmet Pehlivan da, “JATA yöneticileri ile görüşmelerimizde Antalya bölgesinden talep olursa ayrıca stant açılabileceği gündeme geldi. Talep olduğunda BAKA olarak organizasyonu sağlayabiliriz. Daha önce Antalya’ya gelmemişler. Kültür turizmi konusunda ciddi planları var. Biraz geç karar veriyorlar. Organizasyonun gerçekleşmesindeki katkıları için Titanic otellerine teşekkür ediyoruz” dedi.

JATA yönetimini Antalya’da olmasından duydukları memnuniyeti belirten sektörün ilgili kurum ve kuruluşlarının yetkilileri de, karşılıklı işbirliği için her zaman hazır olduklarını, Antalya Kongre Bürosu’nun daha önce Almanya ve İngiltere seyahat acentaları birliklerinin kongrelerini Antalya’da gerçekleştirildiğini hatırlatarak, JATA’nın kongresinin de istenirse Antalya gerçekleştirilebileceği önerdi. Öneriyi değerlendireceklerini belirten JATA Yönetim Kurulu üyeleri de, 2013 JATA Turizm Fuarı’nda Antalya’nın ayrı bir stantla Antalya destinasyonu tanıtımı yapmak istemesi durumunda indirim yapabileceklerini söyledi.

Toplantı sonunda JATA Yönetim Kurulu üyeleri, turizm sektörünün ilgili kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi. JATA Yönetim Kurulu adına Genel Sekreter Kazuyoshi Hasegawa Titanic Resort Beach Hotel’e teşekkür hediyesi verdi.

 

Bu haber 785 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...