‘’Engellilere verilen değer ilimizde çok yüksek’’

15 Mayıs 2015 16:20

Engelliler Haftası kutlamaları Isparta’da dün başlarken Vali Yardımcısı İsmail Akman, İlimizde engellilere verilen değerin çok yüksek olduğunu belirterek, “Ülkelerin gelişmişliği engellilere verdiği değerle ölçülür” dedi.

Engelliler Haftası, Isparta’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Her yıl 10 - 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan haftanın başlaması dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu ve ardından yapılan törende haftanın önemine dikkat çekildi.  Kutlamalar çerçevesinde dün saat 10.30’da ilk olarak Endüstri Meslek Lisesinin önünden başlamak üzere 6 Mart Caddesini müteakip Cumhuriyet Meydanında sona eren ‘Engelliler Yürüyüşü’ gerçekleştirildi.

7,5 MİLYON ENGELLİ VAR

10 – 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası ile ilgili olarak günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Beyazay Derneği Şubesi Engelliler Sorumlusu ve Memur – Sen Engelliler İl Temsilcisi Ecir Tülcan yaptı. Tülcan konuşmasında; “Bilindiği üzere 10-16 Mayıs tarihleri arası ülkemizde “Engelliler Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bizler de bu haftanın anlam ve önemini anlamak ve anlatmak üzere bir araya geldik. Engel; vücutta bir organın eksikliği değil, insanın önüne çekilmiş olan bir settir. 75 milyon nüfusu olan ülkemizde yaklaşık 7,5 milyon engelli vatandaşımız yaşamaktadır. Bu da göstermektedir ki her 10 kişiden biri engellidir” dedi.

ENGELLİLERE EN İYİ HİZMET VERİLİYOR

Daha sonra kürsüye gelen Vali Yardımcısı İsmail Akman da konuşmasında; “Bir ülkenin gelişmişliğine bakmak istiyorsanız, o ülkenin engellilerine verdiği değeri dikkate almanız yeterlidir. Çünkü ülkelerin gelişmişliği özürlülerine verdiği değerle ölçülür. Isparta’da engellilere verilen değer gerçekten çok yüksektir. Bu son derece mutluluk verici bir durumdur. Zira Isparta’da çok sayıda engelli derneği vardır. Burada engellilerin sivil örgütlenmesi çok güçlü bir durumdadır. Bu da engellilere en iyi hizmetin verildiğini ortaya koymaktadır. Biraz önce bir yürüyüş yaptık ve engellilerimize verilen değere dikkat çektik. Biz Valilik olarak engellilerimizin her türlü sorunlarını çözme adına çalışıyoruz ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Engellilerle ilgili her türlü projeye katkı sunmaya hazırız. Sözlerime son verirken, tüm engellilerimizin Engelliler Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Törende daha sonra, Engelliler tarafından engelli konusunda şiirler okundu ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Törenin sonunda ise Vali Yardımcısı İsmail Aman ve beraberindeki protokol üyeleri, törene katılan engellilerin yanına giderek bizzat onların haftalarını kutladı ve onlarla sohbet ettiler. 

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...