‘’Isparta’ya bir yılda gelen para Güneydoğu’daki İl’e 1 ayda geliyor’’

13 Mayıs 2015 17:54

MHP Milletvekili adayı Nuri Okutan, Isparta’nın Merkezi Hükümet tarafından bilinçli olarak dışlandığını ileri sürerek, ‘’Demirel döneminde Isparta ciddi yatırım aldı şimdi yapmasak da olur diye bir hareketin olduğu kanaatindeyim. Sahipsizlikten öte bir tıkanmışlık olduğunu görüyorum’’ dedi.

MHP Milletvekili adayı Nuri Okutan, hem ülke genelinde hem de bölgesinde dışlandığını ileri sürdü. Bunu somut örneklerle açıklayan Okutan, önemli veriler paylaştı.

‘’TUĞ MHP’YE DİKİLMİŞTİR, KÖS VURULMUŞTUR’’

Türkiye’nin artık yeni dönemi yaşadığına dikkat çeken Okutan, ‘’Artık seferberlik duygusu ile hareket etme durumundayız. MHP baştan beri bu milletin gerçek değerlerini, bu milletin bekasını, tavizsiz savunan teşkilat olmuş. Bugün de savrulmalardan MHP’de etkilenmiştir ama yeni dönemde demokrasi seferberliği yaşandığı bu dönemde temiz bir ada gibi durmaktadır. Tuğ MHP’ye dikilmiştir, kös vurulmuştur. Valisi, öğretmeni, emeklisi, çiftçisi, herkesin artık olağanüstü durumu yaşandığını sorgulama ve siyasi tercihini yapması gerekir. Bu nedenle MHP’den aday oldum. İnşallah beni meclise gönderirlerse duygu, düşünce ve niyetlerimizi ortaya koyarız. Ben kaymakamlık, valilik yaptım. Bir kez de milletvekili olayım amacıyla girmedim. Hedefimiz daha büyük’’ dedi.

‘’ISPARTA BİLİNÇLİ OLARAK DIŞLANMIŞ’’

Isparta’da sahipsizlikten öte gördüğü, hissettiği şeyin bilinçli bir mağduriyet oluşturma olduğunu ifade eden Okutan, ‘’Sayın Süleyman Demirel döneminde Isparta ciddi yatırım aldı şimdi yapmasak da olur diye bir hareketin olduğu kanaatindeyim. Isparta bilinçli olarak dışlanmış olduğunu düşünüyorum. Hükümete oy vermiş insanların bile bu noktada tıkandıklarını, yutkunduklarını görüyoruz. Sahipsizlikten öte bir tıkanmışlık olduğunu görüyorum’’ diye konuştu.

‘’ISPARTA’YA 1 YILDA GELEN PARA GÜNEYDOĞU’YA 1 AYDA GELİYOR’’

Isparta’nın hak ettiği yatırımları almadığını ifade eden Okutan, ‘’Çok komik rakamları görüyorsunuz. Sandıklı’dan bize gelen yola 10 milyon aktarılmış. Bize geldiği vakit rakamlar 1 milyona düşüyor. Diğer il’lere geldiğinde 10 milyonlu rakamlardan başlıyor. Güneydoğu bölgesinde çalıştım. Bu kadar da haksızlık yapılmaz. Güneydoğu’ya il özel idaresine gelen para bize bir yılda gelen para oraya bir ayda gelir. Neyi tartışıyoruz? Dere ıslahı yaptım diyorlar. Bunlar ciddi şeyler değildir. Konuşulacak şeyler de değildir. Tamiri, bakımı yapılacak şeylerin rakamlarını yazıp sayfa doldurmayı yatırım olarak kabul edemeyiz. O yüzden MHP iktidar olacak. MHP koptu geliyor. Seçim bittikten sonra MHP iktidar olacak’’ şeklinde konuştu. 

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...