‘’Türkiye’de fason ekonomik sistem uygulanıyor’’

12 Mayıs 2015 17:59

Milli İttifak-Saadet Partisi Adayı Milletvekili Adayı Cevat Gençay, Türkiye’de şuanda fason bir ekonomik sistem uygulandığını belirterek, “Bu sistemde tüm esnaf kuşatma altına alınmış. Küçük esnafı AVM’ler vuruyor, vergiler ise çok ağır” dedi.

Milli İttifak-Saadet Partisi Adayı Milletvekili Adayı Cevat Gençay, seçim çalışmaları kapsamında Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı’yı ziyaret etti. Esnafın şuanda kötü durumda olduğunu belirten Gençay, şunları söyledi: “Türkiye’de şuanda fason bir ekonomik sistem var. Bu sistemde tüm esnaf kuşatma altına alınmış. Birincisi AVM’ler. Esnafımız AVM’ler karşısında nasıl yarışsın. Türkiye’de 342 tane büyük AVM var. Bu AVM sayısı Avrupa’nın tamamından büyük. Buradaki yavruları hariç. Bu hükümet bunu sistemli olarak yapıyor. Çünkü AVM yasası 13 yıldır o sümenin altında duruyor. Ama o yasayı çıkartıp görüşmüyorlar.

TEK KAMYONU OLAN ESNAF İÇİN 12 VERGİ VAR

İkincisi vergiler çok ağır. Her esnafta bulunan kamyon için 12 tane vergi var. Kamyoneti olan bir esnaf sadece onun vergisini verse yetiştiremez. Diğer vergiler de çok ağır. Hocamız şöyle derdi; biz iktidar olursak her şey 3’te 1 fiyatına alınacak. Bu ağır vergiler aldığımız malın 3’te 1’ine teşkil ediyor. faizler, krediler maliyete eklendiği için 3’te 1 o teşkil ediyor. Ekmek biz iktidar olduğumuz da şu faiz ve vergileri bitirdiğimizde 35 kuruş olacak.

Maaşlar düşük olursa asgari ücret 949 TL, emekli maaşı 1000 TL olursa bu insanlar nasıl alışveriş etsin. Esnafımızın canlanması için aynı Refah Yol’da yaptığımız gibi emekli, işçiye, memura zam verip, piyasadaki alışverişi artırmak lazım. Ama bizde üç taraftan kuşatılmış esnaf bankalara yönlendirilmiş. Bir taraftan AVM, bir taraftan ağır vergiler, diğer taraftan düşük maaşlar. Bu hükümet bankaları yabancılaştırdı ve bankalara yöneltti. Bankalar da kredi verdi, faiz aldı.

63 BİN KİŞİ FAİZLİ KREDİ ALIYORDU BU SAYI 317 BİNE ÇIKTI

Bizim zamanımızda 63 bin kişi faizli kredi alıyordu. Şimdi 317 bin kişi kredi alıyor. Başbakan Allah bereket versin diyor. Kur’an-ı Kerim’de 276. Ayet Bakara’da faiz azaltır, sadaka, zekat çoğaltır diyor. Faizden bolluk, bereket olmaz. Ama Sayın Başbakan helali hoş olsun diyor. Bunu demesi Başbakan’ın tövbe etmesi gerekiyor. Müslüman bir toplumuz, haramı, helal edemezler. Esnaf can çekişiyor. Bu sistem bozulmalı. Geldiğimiz gün bu sistemi darmadağın edeceğiz. Bu fason ekonomi sistemi bozacağız, adil bir ekonomik sistem kuracağız.”

MAAŞIMIZI ARTIRAN BİR TEK RAHMETLİ ERBAKAN OLDU

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı ise seçim için Cevat Gençay’a başarı dileklerini iletti. Bapbacı, “Bizim maaşımızı artıran bir tek rahmetli Erbakan hoca oldu. İnşallah gelecek hükümetimiz, yetkililerimiz bunlara çare olması lazım. Bunu siyaset olarak söylemiyorum” dedi.

 

 

Bu haber 754 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...