Öğrencilerde kan verme bilinci oluşturuldu

11 Mayıs 2015 17:20

İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kızılay Kulübü öğrencileri ile ATL 10/B sınıfı öğrencileri öğretmenleri Şaban İliksiz nezaretinde Kızılay Kan Merkezi ve Kızılay Kan alma çadırını ziyaret ettiler.

Buralarda öğrencilere; Kızılay’ın insanlığa olan katkıları ve kan vermenin gerekliliği ile Kızılay Derneğinin çalışmaları konusunda bilgiler verildi. Kan bağışı uzmanları tarafından karşılanan öğrencilere, kan merkezinde kanın nasıl alındığı, nasıl ayrıştırıldığı ve nerelerde saklandığı anlatılarak öğrencilerin bu konuda bilinçli olmaları sağlandı. Ayrıca, kan bağışının önemine dikkat çeken uzmanlar kan vermenin bir insanlık görevi olduğunu ve sağlıklı insanların düzenli olarak kan vermelerinin hem kendileri hem de ihtiyaç sahipleri için hayat kurtardığı öğrencilere anlatıldı.

Bu ziyaretler sayesinde Kızılay'ın ne tür faaliyetlerde bulunduğunu öğrenen öğrenciler, verilen bilgilerden ve bu tür yerinde verilen eğitimlerden son derece memnun olduklarını ifade ettiler.

Kızılay Kan Merkezi yetkilileri de, “öğrencilerin bu tür eğitimlerle yerinde uygulamaları görmelerinden memnuniyet duyuyoruz. Bu tür etkinliklerle öğrencilerde bilinç oluşturma gayretinde bulunan öğretmenlerimize ve bu etkinliklere katılan öğrencilere teşekkür ediyoruz” dediler.    

 

Bu haber 578 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...