Çağrı Merkezi resmen açıldı

8 Mayıs 2015 16:51

AK Parti Milletvekili Bilgiç’in özel girişimleriyle Isparta’ya kazandırılan Çağrı Merkezi’nin 1. Etabı eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla dün gerçekleştirildi. Şuanda merkezde 210 kişinin çalıştığını belirten Elvan, “Bu sayıyı 1-2 ay içerisinde 400’e, yılsonuna kadar da 1000’e çıkarmayı hedefliyoruz. İşte bacasız fabrika” dedi.

Türk Telekom Grubunun Isparta’da kurduğu Çağrı Merkezi’nin açılışı dün gerçekleştirildi. Açılışa eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir ve Yargıtay üyeleriyle birlikte çok sayıda davetli katıldı.

‘’600’DEN FAZLA KİŞİNİN HAYATINA DOKUNDUK’’

 Törenin açış konuşmasını yapan Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir, Türkiye’nin tüm şehirleri gibi Isparta’nın da en üstün kalitede hizmete layık olduğunu belirtti. Çağrı Merkezinin şehrin gelişimine ve ekonomisine hız kazandıracağına emin olduğunu ifade eden Akdemir, “Açılışını yaptığımız çağrı merkezimiz de kendi sektörümüz kapsamında bölgenin en büyük istihdam merkezinin kapısını açıyoruz. Bu çağrı merkeziyle Isparta ve çevresinde 200’ün üstünde bir istihdamı yarattık. Bu aslında bir fabrika gibi 200 aile demek. Ailelerle birlikte düşündüğümüzde Isparta’da 600’den fazla kişinin hayatına dokunduğumuz bir sistem oluşturduk. Bundan sonra ki hedefimiz ülke çapında istihdamı daha da büyüttük” dedi.

‘’BU MERKEZİ DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ’’

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise çağrı merkezinin Isparta’nın istihdamı açısından önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. İlerleyen süreçte çağrı merkezini büyütmek istediklerini dile getiren Bilgiç, “Başka çağrı merkezlerinde 1000-2000 kişinin çalıştığını gördüğümüz için sadece Isparta OSB’de yıllık çalışan insan sayısı 2100. O açıdan burada başlangıçta 200 kişinin çalışması son derece büyük kazanç. Şuanda çağrı merkezimizde 210 kişi çalışıyor. Çalışanların yüzde 80’i üniversite mezunu. Diğerleri de yüksekokul ve lise mezunları. Bu büyük potansiyeli diğer firmalarımız da umarım değerlendirir” şeklinde konuştu.

HERKES BÜYÜK BİR BEKLENTİYLE BU YATIRIMI BEKLEDİ

Vali Vahdettin Özkan da Çağrı Merkezi’nin istihdama yönelik bir yatırım olması nedeniyle herkesin beklediği bir yatırım olduğunu dile getirdi. Özkan şunları söyledi: “Bugünkü yatırım bizim ilimiz açısından son derece önemli. Kamu özel sektör işbirliğiyle inşa edilmiş ve istihdam ağırlıklı bir yatırım olması nedeniyle herkesin büyük bir beklentiyle beklediği bir yatırım. Herkese teşekkür ediyorum.

BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Isparta’da 70 bin öğrenci sayımız var. Üniversite gençliğinin ve mezunların iş bulması için bu yatırımın önemli olduğunu biliyoruz.  Bu yatırım ilk gündeme geldiği zaman Sayın Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’le beraber Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’ı ziyaret etmiştik. Kendisi bizden daha çok bu konuyla ilgilendi. Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. 

YILSONUNA KADAR 1000 KİŞİ ÇALIŞACAK

Son olarak kürsüye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, iş ve aş kapısı açılmasından dolayı mutu bir gün yaşadıklarını bildirdi. Şuanda Isparta Çağrı Merkezi’nde 210 kişinin çalıştığını belirten Elvan, “Bununla yetinmeyeceğiz. 210’u bir iki ay içerisinde 400’e, belki yılsonuna kadar da 1000’e çıkarmayı hedefliyoruz. İşte bacasız fabrika. Dünyada çok hızlı bir değişim ve dönüşüm süreci yaşanıyor. Bu sürece ayak uyduran ülkeler başarılı oluyor. Ama bu sürece ayak uyduramayanlar çok geri kalıyorlar” şeklinde konuştu.

72 MİLYON MOBİL KULLANICI VAR

Öte yandan 12 yılda dünyadaki gelişim ve değişime çok hızlı bir şekilde ayak uydurduğumuzu kaydeden Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:  “2002 yılında sadece 20 bin kullanıcı genişbant internet kullanıcısı vardı. Bugün bu rakam 45 milyona ulaştı. İşte Türkiye bu gelişim sürecini daha da hızlı devam ettirecek. Mobil kullanıcı sayısı 72 milyona ulaştı. Bir kişinin birden fazla telefonu olabiliyor. 80 milyon hat bir hattan başka bir hatta geçti. İletişim alanında hızlı bir büyüme ve değişim var. Bunu yeni dönemde de devam ettireceğiz.

5 YIL İÇİNDE 400 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK

Türkiye’de yaklaşık 100 bin vatandaşımız çağrı merkezlerinde istihdam edilmiş durumda. Bu rakam bizim için düşük. Hedefimiz 5 yıl içinde çağrı merkezlerinde çalışan sayısını 400 bine yükseltmeyi hedefliyoruz. Isparta’da kendi payına düşenden fazlasıyla yararlanacaktır. Bu merkezler Türkiye’nin dört bir yanıyla tüm ilçelerimizle bağlantısı olan merkezlerimiz. Burada çalışan bir kardeşimiz Hakkari, Erzurum, Van, Edirne ve Kırklareli’nden gelen telefonlara cevap vereceğiz. Bu sektör Isparta’mıza istihdam açıdan değer katacaktır.”

BU AÇILIŞ KAPAK OLSUN

Elvan’ın konuşmasının ardından canlı yayın bağlantısıyla SDÜ-Sav Kavşağı arasında yapılan 16 km’lik duble yolunun açılışı gerçekleştirildi. Açılı kurdelesini AK Parti Milletvekili Recep Özel yaptı. Özel, “Bugün açılış kurdelesini keserken 28 Şubat’ın mimarlarını, İçişleri Bakanı ayağında, tesisçisi, muhbircisi olana da bu açılış kapak olsun diyorum” dedi.

‘BEN LÜTFİ ELVAN. BENİ BURAYA YENİ OTURTTULAR’

Daha sonra tüm protokol üyeleri hep birlikte Isparta Çağrı Merkezi’nin kurdelesini kesti. Törenin ardından eski Bakan Lütfi Elvan ve beraberindekiler çağrı merkezini ziyaret etti. Elvan burada bir çağrıyı yanıtladı. Çağrıda karşıdaki vatandaşa ‘Ben Lütfi Elvan. Beni buraya yeni oturttular’ diyen Elvan, tecrübesiz olduğunu belirtti. Elvan, müşteri temsilcisinin yardımıyla vatandaşın sorduğu soruya yanıt vermeye çalıştı.

Bu haber 897 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...