“Bu vaatlere bütçe 4 yıl değil 1 yıl dayanmaz”

7 Mayıs 2015 18:35

Ak Parti Milletvekili ve 7 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri için partinin 2. Sıra Milletvekili adayı Recep Özel,  yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı yanıltıcı vaatlerde bulunduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun bu vaatlerin kaynağı sorusuna kendisinin hesap uzmanı olduğu şeklinde cevap verdiğini ifade eden Özel, "Onun SSK genel müdürlüğü döneminde Türkiye’nin ne hale geldiğini SSK’nin ne hale geldiğini, ilaç kuyruklarını doktor kuyruklarını vatandaşın ne çektiğini biliyoruz. Şimdi ellinde olmayan bir kaynağı dağıtmak çok kolay" dedi.

Geçen günlerde seçim çalışması kapsamında bir köyü ziyaret ettiğini ve oradaki bir vatandaşın "Eğer böyle bir imkan varsa mevcut iktidar, iktidarını kaybetmemek için bunu zaten verir" dediğini belirten Özel, "Köydeki vatandaşımız Kılıçdaroğlu’nun bu tür boş hayal, ham hayal dolu taahhütlerine beyanlarına inanmıyor. Bunu kaynak olarak da mevcut hazineyi merkez bankası döviz rezervlilerini göstermiş olması, Türkiye’yi çok hızlı bir şekilde iflasa götürmenin adımları olarak da algılanabilir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun kaynak olarak Merkez Bankası rezervlerini göstermesinin siyasi etiğe uygun olmadığını anlatan Özel, "Bu, bekara karı boşamak gibi bir şey oluyor. Bu adamın sırtında yumurta küfesi yok. 'Eldeki avuçtaki her şeyi bitireyim size çırıl çıplak bir ülkeyi yine teslim edeyim' diyor. Sonra biz gene gelir tekrar bir dönem istemekte ki bir geleyim vurgunumu bir talanımı yapayım gidiyim ondan sonra ne olursa olsun demektir. Ayağı yere basmayan ülkemiz 2001 krizinden çok çekti. Koalisyonlardan çok çekti, bu tür boş vaatlerden çok çekti" ifadelerini kullandı.

"Bu vaatlere bütçe 4 yıl değil 1 yıl dayanmaz. 1 yıl sonra biz Yunanistan gibi iflasın eşiğine geliriz. Tekrar IMF’den yurt dışından el avuç açar hale gelirsin. Kaynak bulmak için memura emeklisine maaş ödeyebilmek için yatırım yapabilmek için para bulmak için el avuç açarsın" diyen Özel, şöyle konuştu:

"Türkiye'yi bu hale getirmeye hiçbir siyasinin hakkı yoktur. Biz, seçim ekonomisi uygulamadan boş vaatte bulunmadan çalışıyoruz. Bu yıl mesela akaryakıtta son 1 hafta içerisinde 3 defa zam oldu. Geçmiş zamanlarda bunu seçime giderken hiçbir iktidar yapmazdı. Bir şey yapılacaksa zamanında yapılmazsa bunun faturası daha sonra ağır şekilde çıkıyor. Seçime giderken biz kesenin ağzını açabiliriz. Şuan emekliye 100 TL bir zam yapıldı. 100 değil 500 TL’de yapabilirdik. Memura farklı bir şey yapabilirsin. Herkese verebilirsin seçime giderken. Bunun faturası ileride getirecek ülke ekonomisine faturası önemli. Faturayı ödetmeye sırf seçimi kazanacağım diye hakkımız var mı siyasilerin. Bir seçim kazanmak uğruna bu millete bedel ödetmemizin hakkı var mı, siyasinin hakkı var mı? Ekonominin gereği çarkları neyse onu yapalım."

 

Bu haber 613 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...