Antalyalı Kadın Siyasilerden Eğirdir Çıkartması

7 Mayıs 2015 18:28

Antalyalı kadın siyasiler düzenledikleri bir turla Eğirdir’e ziyarette bulundular. Çeşitli partilerden oluşan kadın milletvekili adayları, meclis üyeleri ve geçmiş dönem adaylarından oluşan kadın siyasiler, Eğirdir’i ziyaret ettiler.

Farklı partilerden kadınlar, kadın dayanışmasına büyük bir örnek teşkil edecek bu kaynaşma gezisinde, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e de ziyarette bulundular.

Kadın Adayları Destekleme Derneği Antalya Temsilciliği Başkanı Uğur Karaca ve bazı Ka.Der üyelerinin de katıldığı gezi grubu, Eğirdir siyasetinin efsanesi olan  Başkan Şengöl’ü ziyaret etti.

BAŞKAN ŞENGÖL “BİZ YAPARIZ ONLAR KONUŞUR”

Efsane Başkan Şengöl’ün ününü duyan siyasiler, Şengöl’ün başarısının sırrını sormadan edemedi. Başarısının sırrını seçim sonrası parti ayırımı yapmamak olduğunu vurgulayan Şengöl; “Biz yaparız, onlar konuşur ”dedi.

Başkan Şengöl’e kadının siyasetteki yeri hakkında ne düşündüğü soruldu ve Şengöl; “ Benim başkanlık yaptığım dönemde, başkan yardımcım kadındı. Milletvekilliği için istifa ettiğimde de seçilerek aday olan Mazlume Findos, Mersinden sonra Akdeniz’in ilk ve tek kadın belediye başkanı olma unvanını kazanmıştır.  Yine kadın personelim daima fazladır. Kadınlar erkekler kadar partizan olmadığı için, bir sonraki dönem gelen partiyle çok daha uyumlu çalışabiliyorlar. İş imkânı gereği de Eğirdirli her erkeğin bir meziyeti ve meşgalesi bulunmakta. Bu doğrultuda mümkün olduğunca kadın istihdam etmeye özen gösteriyoruz.” Cevabını verdi.

CHP, MHP, AK PARTİ’li kadın siyasilerden  ve Ka.Der’li üyelerden oluşan ziyaretçilere, yörenin en ünlü ürünü olan elma suyu ikram edildi. Şengöl, ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, ilk defa farklı partileri bir araya getirmiş Kadın Adayları Destekleme Derneği Ka.Der Antalya Temsilciliği Başkanı Uğur Karaca’yı da tebrik etti.

Antalyalı kadın siyasileri Belediye binasının bahçesine kadar inerek uğurlayan Efsane Başkan Şengöl, bir sonraki seferde mutlaka konaklamalı misafir etmek istediğini dile getirdi.

 

 

Bu haber 628 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...