“Trafikte önce siz örnek olun”

5 Mayıs 2015 18:53

Ülkemizde her saat 15 trafik kazası meydana geliyor. Bu kazalarda günde ortalama 7 kişi hayatını kaybediyor. Son 10 yıl içerisinde 60 bin insan trafik kazası nedeniyle hayatını kaybetti. Dünyanın en önemli 3’üncü sorunu olan trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Trafik Haftası etkinlikleri Isparta’da Anadolu Lisesinde yapılan bir etkinlik ile başladı.

Törene başta Isparta Valisi Vahdettin Özkan ve eşi Dr. Ruhan Özkan olmak üzere, Kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak konuşan Isparta Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural trafik kazalarının geride gözyaşı ve hüzün bıraktığını belirterek trafikte önce siz örnek olun dedi.

İl Emniyet Müdürü Halil Altan ise 2014 yılında Isparta’da meydana gelen trafik kazaları ile ilgili istatistiki bilgiler verdi.

Trafik kazalarını toplumsal bir sorun olarak niteleyen Vali Vahdettin Özkan, ise bireysel hassasiyetler ile birlikte sevgi saygı ve eğitiminin trafiğin olmazsa olmazı olduğunu kaydetti.

Konuşmalarının ardından Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan skeçler sunulurken il genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bunun yanında en iyi trafik polisi, en iyi jandarma trafik personeli, en iyi belediye zabıta trafik personeli ve yılın en iyi şoförüne hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi.  

Törende ayrıca Türk Riders Motorsiklet Gurubu üyeleri tarafından öğrencilere kask dağıtılırken saatte 10 km hızla giden bir aracın kazası ve araçta bulunan kişiye etkileri, kurulan simülasyon ile katılımcılara canlı canlı yaşatıldı.

Bu haber 779 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...