Isparta için yeni yatırım kapıları açıldı

4 Mayıs 2015 18:52

Meyvecilik ağırlıklı olmak üzere ziraat ekonomisinde Antalya ve Burdur ile birlikte Türkiye 1’incisi olan Isparta’da tarım destek muslukları sonuna değin açıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 3 Milyon TL finansmanlı bir yatırım için yüzde 50 hibe desteği vereceğini ilan etti. İlgili Tebliğ 30 Nisan Perşembe günkü Resmî Gazete’nin 29342 sayılı baskısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda Isparta için; Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Ham derinin işlenmesi, Soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal orijinli gübre işlenmesi paketlenmesi ve depolanması yatırımları desteklenecek.

ISPARTA İÇİN TARIM VE ENERJİ

YATIRIMINDA YENİ MUSLUK AÇILDI

Öte yandan kırsal alandaki tarıma dayalı ekonomik yatırımlarda hibeye esas proje gideri, 1 ile 3 milyon lira arasında değişecek. Proje tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecek. Yatırım projelerinin tamamlanma tarihi, 1 Aralık 2015 olarak belirlendi. Tebliğle kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülen kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliğinin artırılması ve kırsal toplumda belirli kapasitenin oluşturulmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amaçlanıyor. Tebliğ, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için, gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyetlere yönelik yatırımlarının desteklenmesi amacıyla yapılması gereken hususları kapsıyor.

BAŞVURULARDA

7 YIL KRİTERİ

Diğer taraftan bütün başvurularda yatırım yerinin başvuru sahibi adına olması veya Hazine, belediye, il özel idaresi, ticaret ve sanayi odası, ziraat odası, ticaret borsası, Vakıflar Genel Müdürlüğü, organize sanayi bölgesi, tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi ve küçük ihtisas sanayi sitesinden başvuru sahibi adına tebliğin yayımı tarihinden itibaren en az 7 yıl tahsis veya irtifak tesis edilmiş olması veya Hazine, belediye, il özel idaresi, ticaret odası, sanayi odası, ziraat odası, ticaret borsası, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile bunlar dışında kalan tüzel ve gerçek kişilerden bu tebliğin yayımı tarihinden itibaren en az 7 yıl kiralanmış olması gerekecek. Tarımsal amaçlı kooperatiflerce balıkçı barınaklarına yapılacak olan soğuk hava deposu başvurularında 7 yıl kira süresi şartı aranmayacak.

 

Bu haber 795 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...