ŞAİK’in 60. Gurur yılı…

3 Kasım 2012 17:35

Isparta’nın en eski Lisesi olan Şehit Ali İhsan Kalmaz (ŞAİK) Anadolu Lisesi kuruluşunun  60. Yılını gururla kutladı. İki gün süren kutlamalarda okuldan mezun olan ve görevleri gereği Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış mezunlar bir araya gelerek hasret giderdiler.

1952 yılında Isparta Lisesi adıyla kurulan ve  ve daha sonra adı Şehit Ali İhsan Kalmaz’ olarak değiştirilen ve 6 yıl önce de ‘Anadolu ’ ibaresi eklenen ŞAİK Lisesi 60. Kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutladı. Bu konuda Program Tertip Komitesi oluşturuldu. İşadamı Atilla Süldür’ün başkanlığını yaptığı komite tarafından kuruluş yıldönümü adına çeşitli etkinlikler hazırlandı ve 2 gün boyunca icra edildi. Yine etkinliler kapsamında okulun Spor Salonunda ‘Anılar Standı’ ile ‘Fotoğraflarla dünden bugüne ŞAİK Lisesi’ konulu fotoğraf sergisi açıldı. Söz konusu stand ve sergi 2 gün boyunca mezunların beğenisine açık tutuldu.

KUTLAMALARA YAKLAŞIK BİN MEZUN KATILDI

Şehit Ali İhsan Kalmaz (ŞAİK) Anadolu Lisesi 60. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri Cumartesi günü saat 10.30’da mezunların Okul bahçesinde toplanmasıyla başladı. Etkinliklere okulun mezunları olan ve aralarında Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Durmuş Günay, Adnan Menderes Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu ve şuanda gerek görevlerine devam eden gerekse emekli olmuş yüksek mevkilerde bulunan mezunlar, Yusuf Ziya Aytaç, Sümer Şenol gibi okulun şuanda emekli olmuş Öğretmen ve Müdürleri, okulun şuandaki Müdürü Ramazan Topçu ile yönetici, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

MEZUNLAR ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDU

Mezunlar saat 10.30 ila 11.00 arası Okulun bahçesinde toplandıktan sonra, saat 11.00’de Antalya Belediye Bandosu eşliğinde oluşturulan kortejle okulun bahçesinden çıkılarak İstasyon Caddesi ve Hükümet Caddesini müteakiben Cumhuriyet Meydanına gelindi. Burada Okulun mezunu ve Tertip Komitesi Başkanı İşadamı Atilla Süldür tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız söylendi.

MÜDÜR TOPÇU; “HEM ÖĞRENCİSİ HEM

YÖNETİCİSİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Mezunlar Çelenk Sunma Töreninin ardından tekrar Bando eşliğinde okula dönerek programlarına okulun bahçesinde devam ettiler. İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başlayan buradaki tören; Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından söylenen ŞAİK Lisesi Marşı ile devam etti. Daha sonra, programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Ramazan Topçu yaptı. Müdür Topçu konuşmasında; “1960’lı yıllarda öğrencisi, şimdi ise yöneticisi bulunduğum okulumda böyle bir etkinlik düzenlemekten ve sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bugün gerçekten çok heyecanlıyım.

Okulumuz, şehrimizin ilk liselerinden olup o dönemde parmakla gösterilen bir okuldu. Şimdi de, eğitim kalitesiyle aynı özelliğini korumaya devam etmektedir.

Okulumuzun 60. Kuruluş yıldönümü için siz değerle mezunlarımızı ilan yoluyla buraya davet ettik. Basın – Yayın yoluyla duyurmaya çalıştık. Eğer, bir eksikliğimiz olduysa şimdiden bunu hoş görmenizi istirham ediyorum. Okulumuzdan mezun olduktan sonra ilimizin ve ülkemizin çeşitli yerlerinde görevler alarak bu ülkeye yıllarca hizmet etmiş olan siz değerli mezunlarımız ile öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

SÜLDÜR; “9 KİŞİ MEZUN OLDUK 8’İ ÜNİVERSİTEYİ KAZANDI”

Tertip Komitesi Başkanı Atilla Süldür de törende yaptığı konuşmada; “Isparta Lisesinin ilk mezunlarındanım. 60. Kuruluş yıldönümü kutlamalarını yapmak için bir ön ayak olmak istedim. Bu konuda okulumuz idarecilerine yardımcı olmaya çalıştım. Okulumuz yönetimine ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

Okulumuz 1952 yılında kurulmuş olup ilk adı Isparta Lisesidir. O dönemde Isparta’nın nüfusu 40 bin, okulumuz nüfusu ise 350 dolaylarında idi. Okulumuzun ismi 1961 yılında okulumuzda okuyan ve Ankara Postanesinde Şehit edilen Ispartalı hemşehrimiz Ali İhsan Kalmaz’ın ismi verilmiştir. Ama okulumuz her geçen yıl büyük bir gelişme göstererek bugünkü durumuna geldi. Şuanda ilimizin nüfusu 400 binin üzerinde olup, ilimizdeki üniversitemizin 60 bin öğrencisi bulunmaktadır.

Biz bu okuldan aynı sınıfta 9 kişi mezun olduk ve bu 9 kişinin 8’i üniversiteyi kazandı ve üniversiteye gitti. Biri ise kendi isteğiyle tahsiline devam etmedi. Okulumuz kaliteli eğitimine kurulduğu gün olduğu gibi bugünde sürdürmektedir. Ben, okulumuzun bugüne gelmesinde emeği geçen tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize ve sizlere saygılarımı sunuyorum” dedi.

ARTUN; “BURADA ALDIĞIMIZ EĞİTİMLE HAYATIMIZI KAZANDIK”

Okulun mezunlarından  Bilkent Üniversitesinden emekli Prof. Dr. Erol Arkun da konuşmasında, “Okulumuzun 60. Kuruluş yıldönümünün kutlandığını duyduğumda koşup geldim. Bizler buraya siz mezun arkadaşlarla buluşup hasret gidermeye, anılarımızı tazelemeye geldik. Bizler burada hayatımızın en iyi eğitimini aldık ve bu eğitimle yüksek öğretimimizi de yaparak önemli makam ve mevkilere geldik. Burada sevgi, şevkat ve terbiyeli yetiştirildik. Ben, bizi yetiştiren öğretmenlerimizden şuanda hayatta olanlara uzun ömürler, ahrete intikal etmiş olanlara da rahmet diliyorum” dedi.

GÜNAY; “SÜMER HOCAMIN SÖZÜ GERÇEK OLDU”

Okulun mezunlarından olan Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Durmuş Günay da törende yaptığı konuşmada; “Ben 1968 – 1971 yılları arasında bu okulda okudum. Şuanda Sümer Şenol hocamızı görüyorum burada. Bir çok hocamızın rahmetli olduğunu biliyorum. Kendilerini rahmetle anıyorum. O zamanlar Isparta’daki okul sayısı parmaklarımızın sayısını geçmezdi. Şimdi ise, Isparta’nın her ilçesinde genel lisenin haricinde meslek liseleri var.

Ben, YÖK üyeliğine seçileli 5 yıl oldu. Şimdi ise hafta sonları gelmeye çalışıyorum. Öğrencilik yıllarımda Sümer Hocam bize ‘Siz bu ülkenin gelecekteki yöneticileri olacaksınız’ derdi. Bende kendimce öyle olacağını hiç sanmadığımı düşünürdüm. Ama Allah nasip etti Sümer Hocamın söylediği oldu. Tüm hocalarıma saygılarımı sevgilerimi sunuyorum” dedi.

BOYLU; “BU OKULDAN DERSHANEYE GİTMEDEN

ÜNİVERSİTE KAZANDIRAN KALİTEDE EĞİTİM ALDIK”

 Okulun mezunlarından Adnan Menderes Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu da yaptığı konuşmada; “Okulumuzun kuruluş yıldönümü davetiyesini aldığımda çok mutlu oldum. Tüm hocalarıma saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Kendilerinin o dönem gösterdiği çabaların karşılığını fazlasıyla bulduğunu düşünüyorum. Bizim zamanımızda dershaneler diye bir şey yoktu. Ben, bu okuldan mezun olduktan sonra hiçbir dershane katkısı ve desteği almadan okumaya devam ettim. Allah nasip etti üniversite rektörü oldum. Ben gibi bu okuldan mezun olan bir çok arkadaşımız da şuan zaten büyük makam ve mevkilerde görev alan kişiler. Ben, tüm arkadaşlarıma ve bu programı düzenleyenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

ÖNEROĞLU; “EĞİTİMCİ OLMAK İSTEDİM, DOKTOR OLDUM”

Okulun mezunlarından Prof. Dr. Rukiye Eker Öneroğlu da konuşmasında; “Ben okulumuzun 1971 mezunuyum. Bu okuldan mezun olmaktan büyük onur duyuyorum. Ben, bu okulda okurken öğretmenlerime özenip eğitimci olmak istiyordum. Ancak, sonra Tıp Fakültesini kazandım ve okuyup doktor oldum. Bilindiği gibi eğitim insan hayatında son derece önemlidir. Özellikle o yıllarda kızların okuması daha da zordu. Tüm hocalarıma teşekkür ederim” dedi.

BEZİRCİ; “BABAM BU OKULDA 13 YIL

GÖREV YAPTI, ISPARTA’DAN EVLENDİ”

Törende daha sonra kürsüye okulda yıllarca öğretmenlik yapmış olan ve emekliliğinden sonra vefat eden Öğretmenlerden Mehmet Bezirci’nin oğlu Hakan Bezirci geldi. Bezirci de konuşmasında; “Babam aslen Elbistanlıdır. Memur olduğu için Isparta’ya geldik ve babam bu okulda 13 yıl görev yaptı. Buradaki görevi sırasında da buradan evlendi. Annem Ispartalıdır. Burada kaldığımız 13 yıllık süre içinde Isparta benim belleğime sakin, gül ve halı diyarı olarak kaldı. Biz babamın tayini nedeniyle daha sonra Tekirdağ’a gittik oradan da Ankara’ya geldik. Babam 1987 yılında vefat etti. Babama ve babam gibi bu okulda çalışıp da vefat etmiş tüm öğretmenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşayanlara ve siz değerli mezunlara da saygılarımı sunuyorum” dedi.

AYTAÇ; “BEN ÖĞRENCİLERİMİ, ÖĞRENCİLERİM BENİ SEVDİ”

Törende son konuşmayı okulun kuruluş yıllarında okulda öğretmenlik yapan En Kıdemli Öğretmen Sıfatıyla Yusuf Ziya Aytaç yaptı. Aytaç da konuşmasında; “Ben okulumuzun kuruluşunda bulunamadım ama bu okula 1961 yılında geldim. Görev yaptığım süre boyunca öğrencilerimi çok sevdim. Onlar da beni çok sevdiler. Ben onlara aslında hayatın zorluklarını öğrettim. Hepsi de adam gibi mezun oldular ve daha üstünü okuyarak vatana, millete hayırlı evlatlar oldular. Onları şimdi makam ve mevkilere ulaşmış insanlar olarak gördüğüm için mutluyum ve çalışmalarımın mükafatını şimdi gördüğüme inanıyorum.

Tören, son mezun Hatice Büşra Tüfekçi’nin konuşması ile sona erdi.

 Tören sonunda tüm mezunlar ile törene katılan diğer katılımcılara Isparta’nın geleneksel yemeği olan Helva – Kabune ikram edildi. Akşam da kutlamaya katılan mezun öğrenciler Barida Otel’de verilen yemekte bir araya geldiler. 

Kutlamaların ikinci günü olan dün ise; Mezun öğrenciler sabah kahvaltısında bir araya gelerek kahvaltı sonrasında İslamköy Demokrasi Müzesi ile Atabey ve Eğirdir’e düzenlenen gezi programına katıldılar.

 

Bu haber 3287 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...