1 Mayıs yürüyüş ve mitingle kutlandı

2 Mayıs 2015 12:05

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Isparta'da da kutlandı. Çeşitli sendika, siyasi parti ve kitle örgütlerinin ortak düzenlediği etkinlik kapsamında yürüyüş ve miting yapıldı.

Tüm dünyada Emek ve Dayanışma günü olarak kutlanan 1 Mayıs, Isparta'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamaların ilki Kaymakkapı Meydanı'nda yapılan kitlesel basın açıklaması ile gerçekleşti. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri Kaymakkapı Meydanı'nda bir araya gelerek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için basın açıklaması yaptı.

TGB Başkanı Ali Ufuk Özalp, konuşmasında emek ve vatan vurgusu yaptı. TGB'nin etkinliğine Vatan Partisi Milletvekili Adayları da katıldı.

TREN GARI’NDA MİTİNG

Bir diğer etkinlik ise Tren Garı'nda yapıldı. 6 Mart Kapalı Spor Salonu önünde toplanan grup sloganlar eşliğinde Tren Garı'na kadar yürüdü. CHP, HDP, Eğitim-Sen, Öğrenci Kolektifleri, KESK, Birleşik Haziran Hareketi katılımlarıyla gerçekleşen 1 Mayıs Mitingi yaklaşık 3 saat sürdü.

1 Mayıs mitingine yaklaşık 600 kişi katıldı. Her yıl Antalya ve Burdur’da yapılan 1 Mayıs kutlamalarını, Ispartalılar bu kez kendi memleketlerini tercih ederek Isparta’da kutladılar.

Grup sık sık "Yaşasın 1 Mayıs, İşçiler Birleşin, AKP halka hesap verecek" gibi sloganlar attı.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş Tren Garı'nda yapılan miting, sokak tiyatrosu ve konser ile son buldu.

 

Bu haber 825 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...