Obezite İle Mücadele işbirliği protokolü

30 Nisan 2015 17:52

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında "Türkiye Sağlıklı Beslenme Ve Hareketli Hayat Programı" çerçevesinde  Obezite İle Mücadele işbirliği protokolü imzalandı.

Konu ile ilgili olarak Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mehmet Karakaya şu açıklamayı yaptı; “29.09.2010 tarihli ve 27714 sayılı Resmi Gazete'de Başbakanlık genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının, "Obezitenin Önlenmesine Yönelik Çalışmalar" kapsamında farklı sektörlerle işbirliği yapılmaktadır.

Bu kapsamda 663 Sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programına ilişkin 29.09.2010 tarihli ve 27714 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2010/22 sayılı Başbakanlık Genelgesine dayanarak, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumu arasında "Obezite İle Mücadele" işbirliği protokolü imzalanmıştır.

01.12.2014 tarih 5776.15/322 sayılı karar gereğince, İl Emniyet Müdürlüğü personelinden ve ailelerinden gönüllü olanlara; Halk Sağlığı Müdürlüklerinde görevli başta diyetisyenler olmak üzere diğer sağlık çalışanları tarafından boy, kilo ve Beden Kitle İndeksi (BKİ) ölçümleri yapılarak Kronik Hastalıklar Risk Faktörü Çalışması anket formu doldurulmaktadır. İsim ve kişisel iletişim bilgilerini rızası ile yazılı olarak paylaşan İl Emniyet Müdürlüğü Personelinden; Beden Kitle İndeksi 25 ve üzerinde çıkan emniyet personelini, " Birinci Basamak Obezite İle Mücadele El Kitabı'na göre muayene, tetkik ve değerlendirmesini yaparak bahse konu kitapta belirlenmiş olan sevk kriterlerine göre ilgili sağlık birimine şevkine ya da danışmanlık hizmeti için bağlı bulunduğu Toplum Sağlığı Merkezine yönlendirilir. Toplum Sağlığı Merkezlerine yönlendirilen personele Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışmanlığı Birimlerinde, beslenme programı danışmanlığı verilerek takipleri yapılmaktadır. Ayrıca Kurumumuzda çalışan diyetisyen ve sağlık personeli tarafından İl Emniyet Müdürlüğü personeline sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin önemi konusunda eğitim verilmektedir. Çalışmalarımız devam etmektedir”.

Bu haber 558 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...