Sirkeci Projesi’ne start verildi

30 Nisan 2015 17:49

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün seçimde beyanatındaki büyük projelerden biri olan Sirkeci Projesi için start verildi.

Sirkeci projesi için Eğirdir Belediyesi daha önce Mimar Ali Sinan’a yaptırdığı proje için Kültür Varlıkları ve Anıtlar Bölge Kurulu’ndan gerekli çalımalar için izin alırken, zemin etüdü için düğmeye bastı.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “Hükümet Meydanı dediğimiz alana yakın olan ve Sirkeci dediğimiz alanda yeni bir proje geliştirdik. İyi bir mimarımız var. Gerekli ön hazırlıklarımızı tamamladık ve projesini yaptırdık. 1960 yılındaki yangında bu alanda bazılarının evleri yanmış, sonuçta bir çok yeri belediye kamulaştırmış bazılarını da zoraki kamulaştırarak bedel ödemiş ama iki ailenin yeri kalmış. Geçtiğimiz aylarda tapudaki sorunları da çözdük.  Kuruldan gerekli izinler için başvurularımızı yaptık, yetkililer gelip incelemelerde bulundular. Şimdi sıra zemin etüdüne geldi. Bugün itibariyle zemin etüt çalışmalarına başladık. İnanıyorum ki en kısa zamanda bu projemizi hayata geçireceğiz ve Eğirdir’imizin çehresine yeni bir güzellik katmış olacağız” dedi.

Isparta Müze Müdürlüğü ekipleri ve Belediye Fen İşleri ekipleri ortaklaşa yapacağı çalışmalarda zemin etüt işlemlerini tamamlayacak ve projenin temelinin en kısa zamanda atılması bekleniyor.

Bu haber 641 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...