SDÜ “8. Asya Felsefe Derneği Uluslararası Konferansı”na ev sahipliği yapacak

29 Nisan 2015 18:47

2005 yılında İstanbul’da başlayarak, Kore, Alma-Ata, Jakarta, Japonya, Moğolistan ve Hindistan ev sahipliğinde dünyanın sayılı felsefecilerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Felsefe Derneği Uluslararası Konferansı” bu kez Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Konferansa 14 farklı ülkeden katılacak olan bilim insanları 30 Nisan-03 Mayıs 2015 tarihleri arasında Isparta’da bir araya gelecekler.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kongre Başkanı Doç. Dr. Orhan Adıgüzel; “30 Nisan’da Barida Hotel’de başlayacak olan konferansa 4 kıta 14 ülke 28 üniversiteden konusunda uzman bilim insanları katılacak ve pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış ülkemizin misafirperverliğine yakından tanıklık edecek aynı zamanda kendi bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşacaklardır.

Bilimde, politikada, sanatta, dinde, hukukta, kültürde ve ekonomide yaşanılan deneyimler karşısında ilgili felsefi disiplinlerde ortaya çıkan tablo ve yapılan tartışmaların, epistemolojik, ontolojik ve metodolojik düzeyde ne gibi farklı kavramsal yaklaşımlarının olduğu farklı din, dil ve ırktan değerli bilim insanlarının perspektifiyle değerlendirilecektir. Farklı felsefi disiplinlerin kendi alanlarına ilişkin temel sorunlar karşısındaki durumu ve genel olarak felsefenin bugünkü durumu tartışılacaktır.

Farklı felsefi disiplinlerle meşgul olan felsefecileri bir araya getirmeyi, bilgi ve düşünce alışverişini gerçekleştirmeyi, bu yönde katkı sağlamayı amaçlayan ICAPA 8’e tüm akademisyen, öğrenci ve felsefeye gönül verenlerin değerli katılımlarını bekliyoruz. Felsefe yapmak, hayata bir anlam katmaktır” dedi.

Konferans hakkındaki tüm bilgilere http://www.asianpa.net adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Bu haber 817 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...