Çayboyu prestij yol olacak

3 Kasım 2012 17:27

Kilit taşı bulunan çayboyu yolu asfalt kaplama oluyor. Renkli asfalt ile süslenecek olan çayboyu prestij yol haline gelecek. Çayboyu mevkiinde bulunan mahalle sakinlerinin günün yorgunluğunu gidermek için piknik alanı olarak da kullandığı ve çay boyunca yürüyüş yollarının da bulunduğu çayboyu yolu farklı bir görünüm haline gelecek. Kilit taşı döşenerek uzun yıllar halka hizmet veren çayboyu caddesi yeni yüzü ile daha renkli hale gelecek. Bu vesile ile Fen İşleri Müdürlüğü yol boyunca döşenen kilit taşını sökmeye başladı. Kilit taşı söküldükten sonra alt yapı çalışmaları da gözden geçirilecek olan yol yine diğer caddelerde olduğu gibi kalıcı asfalt kaplaması gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın yine her yol yapım aşamasından sonuna kadar takip ettiği çalışmaların aynısını bu caddede de gösterdi. Hassasiyetle durduğu alt yapı ve kalıcı asfalt kaplama çalışmalarını yakından takip eden Günaydın çalışmalar hakkında da basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu.

Günaydın yaptığı açıklamasında, “doğalgazın geçmesi ile birlikte çayboyu yolumuzda ciddi bir bozulma meydana gelmişti. Alt yapı çalışmalarımız tamamlanmış ancak kısmı sorunlar da çözüme kavuşturulacak. Buradaki kilit parke taşlarını geçtiğimiz dönem yine ben yapmıştım. O gün kilit taşı yapmanın faydalarını bugün görüyoruz. Alt yapı ve kanalizasyon geçerken yolumuzun asfalt kaplama olmaması çalışmaları kolay hale getirmişti. Sökülüp takılabilen kilit taşlarımız bugünlerde artık aşınmış durumda. Bu yolumuzdaki kilit taşını sökerek şehrimizdeki çeşitli kaldırımlarda kullanacağız. Bu caddemizi de kalıcı asfalt kaplama yapacağız. Bildiğiniz gibi bu yolumuzun ayrı bir özelliği de halkımızın günün stresinden kurtulmak için çay boyunca dinlenme alanlarında piknik yaparak günlerini geçirmektedirler. Yolun bu özelliğini de göz önüne alarak yolumuzu renkli asfalt ile süsleyeceğiz. Yürüyüş yollarımız yeniden gözden geçirilecek. Tabiri yerinde ise çayboyu caddemiz prestij cadde haline gelecek” dedi.

Bu haber 865 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...