SDÜ´de Hat Sanatı Paneli ve Work-Shop Düzenlendi

25 Nisan 2015 10:08

Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Hat Sanatı Paneli ve Work-Shop düzenledi. Hat ve Kaligrafi sanatçıları Yrd. Doç. Dr. Savaş Çevik, İbrahim Kuş, Erkam Malbeleği, Erhan Olcay ve Emrah Yücel’in panelist olarak katıldığı program, Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yrd. Doç. Dr. Cenk Celasin’in müzik dinletisiyle başlayan panelin moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Savaş Çevik yaptı. Yazı örneklerini gösteren Savaş Çevik, hataları değerlendirdi.

 Âdem Sakal da öğrencilere hat sanatına başlama hikâyesini anlatarak kendilerinin de bu sanata bir yerden başlayabilecekleri konusunda tavsiyeler verdi.

Ma’kıli ve Kûfi yazı sanatlarını anlatarak tarihteki örneklerini sunan İbrahim Kuş, hat yazılırken dikkat edilmesi gerekenleri ve tasarımın nasıl olması gerektiği konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Erkam Malbeleği de İtalik yazının gelişim sürecini örnekleriyle anlattı. Erhan Olcay Kaligrafinin özelliklerini anlatarak iyi ve kötü yazı örneklerini sunarken Emrah Yücel de kaligrafi ve kalem örneklerini gösterdi.

Panelin sonunda panelistlere hediyeleri takdim edildi. Daha sonra work-shop etkinliği gerçekleştirildi.

 

 

Bu haber 1390 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...