SDÜ Hastanesi’nde KOAH Hastaları İçin Yeni Tedavi Yöntemini Uygulamaya Başladı

25 Nisan 2015 09:56

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH), zararlı partikül ya da gazlara karşı (en önemlisi sigara dumanı) hava yollarında ve akciğerlerde gelişen anormal inflamatuvar yanıtla ilişkili ve genellikle ilerleyici nitelikte, tam olarak geri dönüşümlü olmayan hava akımı kısıtlanmasıyla karakterize önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır.

SDÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı’nın da işbirliği ile bu tür seçili hastalarda bronkoskopik akciğer hacim azaltıcı girişimini uygulamaya başladı. Hastalarımızın akciğerlerine akciğer dokusunun büzüşmesini sağlama yeteneğine sahip olacak şekilde önceden tasarlanmış, sarmal şeklinde (COİL) nitinol maddesinden yapılmış teller takılabilmektedir.

Geleneksel bronş genişletici (bronkodilatör) tedavilerden fayda görmeyen ileri evre amfizem hastalarında aşırı havalanma gösteren akciğer bölümlerinin hacimlerinin azaltılmasıyla hastaların solunum fonksiyon testlerinde,  egzersiz kapasitelerinde ve yaşam kalitelerinde anlamlı düzelme sağladığı yapılan son çalışmalar ile gösterilmiştir. 

 

Bu haber 688 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...