Vali Özkan: “23 Nisan, ulusal bir bayramın ötesine geçmiştir”

24 Nisan 2015 18:22

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, soğuk havanın etkili olması dolayısıyla gerektiği gibi kutlanamadı. Birçok ilçede kutlamalar bugüne aktarılırken bayram dolayısıyla ilimize gelen yabancı öğrenciler de soğuk havadan nasibini aldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yılı kutlamaları ilimizde tam anlamıyla gerçekleştirilemedi. Soğuk havanın etkili olduğu günde çoğu okul kutlamayı bugüne aktardı. Ancak protokol kutlama programını gerçekleştirdi. Tören, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can’ın Atatürk Anıtına çelenk koyması ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

MİNİK VALİ ŞİMŞEK YENİ OKUL TALİMATI VERDİ

Programı sonrası Mustafa Şener İlkokulu öğretmen ve öğrencileri Vali Vahdettin Özkan’ı ziyaret etti. Öğrencilerden Ennur Şimşek, Valilik makamına oturarak, İl Milli Eğitim Müdürüne ve Emniyet Müdürüne çeşitli talimatlar verdi. Özellikle Şimşek’in İl Milli Eğitim Müdürü Can’a yeni okulların yapılması talimatı vermesi dikkatlerden kaçmadı. Şimşek ayrıca Emniyet Müdürü Halil Altan’dan da okulların önünde polislerin bulundurulmasını istedi.

“BU MAKAMLARDA YİNE SİZLER OTURACAKSINIZ”

Öte yandan Vali Özkan öğrencilere seslenerek “23 Nisan sizlerin bayramıdır. Gelecekte yine sizler bu makamlarda oturacaksınız” dedi.  Vali Özkan, ziyarete gelen öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

PROGRAM HALIKENT İLKOKULU’NDA DEVAM ETTİ

Valilik ziyaretinin ardından kutlamalar kapsamında Halıkent İlkokulu’nda bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Öğrenciler tarafından sergilenen gösterilere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler şiir, şarkı, halkoyunu ve step performansları sergilerken anaokulu öğrencileri tarafından da dans gösterileri sunuldu.

DÜNYA ÇOCUKLARI ISPARTA’DA

Bu arada bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği Programı kapsamında ilimize çeşitli ülkelerden yabancı öğrenciler geldi. Makedonya, Azerbaycan, Kırgızistan, Gürcistan, Ukrayna, Hindistan ve Romanya’yı temsilen gelen öğrenciler ilimizde en iyi şekilde ağırlandı.

“KARDEŞLİK İLİŞKİLERİMİZ GÜÇLENİYOR”

Yabancı öğrencilerin Isparta’ya gelmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Özkan, “23 Nisan ulusal bir bayramın ötesine geçerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bütün dünya çocuklarını kapsayan bir bayrama dönüştü. Ülkelerinden gelerek Isparta’daki bayram kutlamalarına katılan çocuklar sayesinde kardeşlik ilişkilerimiz güçleniyor” şeklinde konuştu.

ÇOĞU OKUL KUTLAMALARI BUGÜN GERÇEKLEŞTİRİCEK

Bu arada soğuk hava nedeniyle birçok okul kutlama programını bugüne ertelemişti. Hava şartlarının uygun olması halinde okulların kutlamayı bugün gerçekleştireceği öğrenildi.

 

Bu haber 904 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...