“Kara Havacılık Okulu inşaatının malzemeleri Isparta’dan alınmalıydı!”

24 Nisan 2015 18:18

ISBİAD Başkanı Ünsal Sofulu, Kara Havacılık Okulu’nun yapım aşamasında Isparta’dan çok fazla malzeme alınmadığı için üzüntüsünü dile getirdi. Sofulu, “Burada malzeme mahallinden alınacak diye şart vardı” dedi.

ITSO’nun ilimize kazandırdığı Kara Havacılık Okulu’nun canlı tanıklarından birisi olan Isparta Birleşik İşadamları Derneği (ISBİAD) Başkanı Ünal Sofulu, bir itirafta bulundu. Kara Havacılık Okulu’nun Isparta’ya gelmesinde emeklerinin bulunduğunu açıklayan Sofulu, “O dönemde Ankara’da büyük bir tesise kaplama fabrikası kuruyorduk. Genel Kurmay’da çalışan bir arkadaşım benim orada olduğumu öğrenmiş. Kendisiyle buluştuk. Etimesgut’taki Kara Havacılık Okulu taşınacak nereye gitsin, tanıdığın siyasi var mı dedi. Ben de Isparta’ya gelsin dedim. ITSO Başkanı Eyüp beyle görüşeyim dedim. Kendisi ben sizi 10 dakika sonra arayayım dedi. Sonra aradı ve yarın saat 5’te buluşalım dedi. O dönemde TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da sıcak baktı. Kara Havacılık Okulu’nun gelmesinde emeğimiz oldu.

“MALZEME ISPARTA’DAN ALINACAK ŞARTI VARDI”

Üzüldüğüm olay alınacak malzeme için mahallinden alınacak diye şartımız vardı. Ancak yapım aşamasında Isparta’dan çok fazla malzeme alınmadı. Bu konuda bunun üzerine gidilmedi. Isparta’ya faydası olmuştur ama daha çok faydası olabilirdi. İnşallah önümüzdeki yıllarda faydasını görürüz” şeklinde konuştu.

Bu haber 744 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...