‘’Bizim 4. sıra adayımızın MHP’nin 1. sıra adayından daha fazla şansı var’’

23 Nisan 2015 18:09

AK Parti Milletvekili adayı Recep Özel, artık Isparta’nın ikinci Vali vakasını yaşamak istemediğini belirterek, ‘’Şuan Isparta’da Milliyetçi Hareket Partisi üçüncü partidir. Ben bu konuda hiç şans vermiyorum. Bizim listemiz ise 4-0’lık bir listedir’’ dedi.

Gazeteciler Derneğinin başlattığı Isparta Konuşmaları’nın ilk konuğu AK Parti Milletvekili Adayı Recep Özel oldu. Gazetecilerle bir araya gelen Özel, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yeni dönemde farklı bir konseptte çalışacağını ifade eden Özel, partisinin kendisini üçüncü kez aday gösterdiğini ve sorumluluğunun daha da arttığını bildirdi. Öte yandan diğer partilerin listelerini değerlendiren Özel, MHP’ye yüklendi. Ardından liste tartışması konusuna da değinen önemli açıklamalarda bulundu. Özel’in açıklamaları şöyle;

‘’YENİ DÖNEMDE FARKLI KONSEPTE ÇALIŞACAĞIM’’

‘’Siyasette dostluğum her zaman samimiyet üzerineydi. Partim beni 3. defa aday gösterdi. 3. defa bir partiden aday gösteriliyorsan sorumluluğun çok daha fazla olması gerekiyor. Çok daha fazla koşturmak gerekiyor, terlemek gerekiyor, çok daha fazla iş üretmek, hizmet üretmek gerekiyor. Bu dönemde inşallah önümüzdeki süreçte çok daha farklı konsepte bazı işleri yapacağımızı söyleyebilirim. Daha güzel işleri Isparta’da yapacağız.

‘’2011’DE ÖNÜMÜZE KOYDUĞUMUZ HEDEFLERE ULAŞTIK’’

2011 yılında Isparta’nın temel sorunları vardı. Bunlar Hastane, Dereboğazı yolu- Konya yolu, Hızlı Tren ve Teşvik. Şimdi teşvik dahil bütün hedeflerimize ulaştığımızı söyleyebilirim. Hastanemiz görüyorsunuz çok hızlı bir şekilde yapılmakta, Dereboğazı bir konuma girdi. Teşvikte Isparta istediğini aldı. BAKA’nın eski Genel Sekreteri arkadaş doğruyu söylese ben onu ara sıra arıyordum teşvik konusunda kendisinin söylediği “ Isparta teşvik konusunda alacağını çok aldı” diyordu. Sektörel  bazda en fazla teşvik alan İl Isparta olmuştur. Gül konusunda öncelikli hedefimiz merdiven altı tabir edilen olayın kaldırılması. Yani dışarıdan memleketimize gelen misafirlerimizin gül ürünlerini aldığında “ne bu böyle” dememeli. Kaliteyi artırmak noktasında hedeflerimize gelindi.

‘’YENİ DÖNEMDE 2. OSB HEDEFLERİMİZ ARASINDA’’

Önümüzdeki süreçte de daha farklı neler yapabilirize bakıyoruz. 2. Organize Sanayi hedeflerimizden bir tanesi. Daha sonra ki hedefimiz Isparta öğrenci şehri, Üniversite şehri biz bu öğrenciyi daha fazla nasıl memnun edebiliriz? Gerek eğitim, gerek sosyal yaşantısı ile hedefimiz Isparta Üniversite şehri nasıl olmalı? Bunu öyle güzel çalışmalarla yapalım ki giden öğrenci Isparta’dan memnun kalsın öyle ayrılsın. Bunu nasıl yapabiliriz? Bu bizim hedefimiz olmalı. Bu çok öncelik vereceğimiz bir konu.

‘’DAR GELİRLİ VATANDAŞLARA YÖNELİK TOKİ PROJEMİZ VAR’’

Diğer bir konu ise Isparta’da hemen 3. TOKİ’yi yapmamız lazım. Ciddi manada kiralar artmış. Şuan en düşük gelir grubuna alacak TOKİ, Belediye buna karşı. Isparta Belediyesi buna öncülük etmesi lazım. Biz bu konuyu Valilik kanalı ile önümüzdeki dönemde düşük gelirli vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılayacak bir TOKİ ile Isparta’ya kazandırmak istiyoruz. Bu konuda Belediye bize öncülük ederse daha kolay yürüyor, öncülük etmediği zaman daha zor yürüyor.

‘’MHP’YE HİÇ ŞANS VERMİYORUM’’

Diğer partilerin listesini benim değerlendirmek gibi bir hakkım yok ama gelişen İllere bir bakın. Milletvekilleri bir araya gelince İller gelişiyor. Kayseri, Denizli gibi bunları birçok örnekleri var. Muhalefet olmasın anlamında demiyorum bunu. Geçen dönem eski Vali CHP Milletvekili Sayın Ali Haydar Öner’i çok pohpohladık Valiliğini çok güzel yapmış olabilir, iyi insan olabilir ama Milletvekili olduktan sonra muhalefet Milletvekili ne yapabilir? Yani Isparta ikinci Vali vakasını yaşamaz inşallah. Ben bu konuda hiç şans vermiyorum. Artık Isparta ikinci Vali vakasını yaşamak istemiyor. Şuan Isparta’da Milliyetçi Hareket Partisi üçüncü bir partidir.

‘’DÖRT DÖRTLÜK LİSTEYE 4-0 GİTMEK YAKIŞIR’’

Bizim listemiz diğer partilerin listesine göre en güzel liste. 1. sıra adayımız Süreyya Sadi Bilgiç Bey gerçekten ekonomik anlamda Plan Bütçe Komisyon Başkan Vekili olarak Isparta’ya kazanılmış bir ağabeyimiz. 3. sıra adayımız İsmail Özdemir Bey de hiçbir zaman Isparta’yla bağını koparmamış her zaman Isparta’yla ilişkisi olan kardeşimiz. Her zaman Isparta’da Ankara’nın ayağı olabilecek isabetli bir isim. 4. sıra adayımız Ayşe Usta hanımefendi ise diğer partilerin listesine baktığımızda hiçbir bayan aday var mı? Tek bayan aday olarak ben şuna inanıyorum ki bizim 4. sıra milletvekili adayımızın seçilme şansı MHP’nin 1. sırasındaki Milletvekili seçilme şansından çok daha fazla. İlimizde seçmenin yüzde 52’si bayan. Ayşe Usta hanımefendi kendi sektöründe Türkiye’de tek bayan iş insanı. Başarılı bir iş kadını. Bizim listemiz dört dörtlük bir liste.  Dört dörtlük listeye 4 – 0 gitmek yakışır. Bu hayal değil. Neden? 2007’de Isparta’da oyumuz 110 bindi, 2011’de 135 bin oldu. Yani 25 bin oyumuzu artırdık. Aynı artışı sağladığımız zaman 4 -0 oluyor. Bu bizim hedefimiz. Bu seçim iktidarlık seçimi.”

 

 

Bu haber 560 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...