“Ulusal Egemenliğimiz, demokrasimiz ve Cumhuriyetimizin temel değerleri açısından milattır”

23 Nisan 2015 18:06

Atatürkçü Düşünce Derneği Gül Isparta Şubesi  Başkanı Batuhan Güldiken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 95’nci yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Güldiken’in mesajı şöyle: “23 Nisan Ulusal tarihimizde büyük bir dönüm noktası ve Türk Ulusunun bağımsızlığını eline aldığı gündür. Egemenliğin kayıtsız şartsız ulusa ait olduğu bu yeni yönetim biçimi, Türkiye Cumhuriyeti’ne yurttaşlık bağı ile bağlı olan herkese birey olma olanağı sağlamış ve bunun sorumluluğunu da yüklemiştir.

95 yıl önce bugün, Mustafa Kemal ve bir avuç arkadaşı, Osmanlı Padişahının kaynağını gökyüzünden aldığını iddia ettiği egemenliğine sahip çıkamaması üzerine Ankara’da Büyük Millet Meclisini açmış, Meclisin duvarına da “Hakimiyet Milletindir” yazısını asmıştır.

Tanrıdan alındığı iddia edilen egemenlik, İngiliz, Fransız ve İtalyan emperyalistlerine devredilince, devrimciler egemenliğin gerçek kaynağını yeryüzüne, yani millete indirerek ülkenin kaderini ellerine almışlardır. Bugünkü dille de “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” demişlerdir. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği ve Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza, hatta dünya çocuklarına armağan ettiği tek çocuk bayramıdır.

23 Nisan 1920 tarihi, Ulusal Egemenliğimiz, demokrasimiz ve Cumhuriyetimizin temel değerleri açısından milattır. Türkiye’yi emperyalizmin işgalinden kurtaran kurucu meclisi hepinizin huzurunda saygıyla selamlıyoruz.

Meclisin duvarına egemenliğin gerçek kaynağının yazılmasının üzerinden 2,5 yıl geçmeden Misak-ı Milli toprakları üzerinde tam egemenlik kurularak işgalciler İzmir’den denize döküldü. Tanrıdan geldiğini iddia ettikleri egemenliği kullanamayıp işgalcilere teslim eden Osmanlı Padişahı Vahdettin de emperyalistlerin denize dökülmesinden 2 ay sonra bir İngiliz gemisi ile yurdu terk etti.

Ulusal egemenliğimizi Misak-ı Milli sınırları içinde tescil eden Lozan’ı hazmedemeyen Batılı ülkeler yıllar boyunca egemenlik haklarımızı sınırlatacak ve sonlandıracak fırsatlar kollamışlardır. Özellikle NATO’ya girişimizin ardından değişik alanlardaki egemenlik haklarımız kısıtlanmıştır. İktidar olmak isteyenlerin Batı merkezlerine kendilerini beğendirme turlarına çıkmaları, ülkemiz için hazırlandığı iddia edilen anayasa taslaklarının bizden önce ABD başkentinde görücüye çıkması, ülkemize yapılan terör saldırılarından sonra Başbakan olduğunu iddia eden bir kişinin terör eylemine karşılık vermek için ABD başkentine yapacağı ziyaret sonrasını işaret etmesi siyasal anlamdaki egemenliğimize getirilen sınırlamaların en açık belgesidir.

Yine son yıllarda Ege denizinde çok sayıda ada ve kara parçasının Yunanistan egemenliğine terk edilmesi ile Güneydoğu bölgemizde güvenlik güçlerinin ve valilerin hareketlerinin terör örgütünün istekleri doğrultusunda kısıtlanmış olması da egemenlik kavramının ne hale geldiğini üzücü bir şekilde bizlere göstermektedir.

Türkiye sınırları dahilinde ticari faaliyetlerimizi kısıtlayan 350 yıllık kapitülasyonların sona ermesi için canını ve kanını feda eden Türk ulusunun AB üyesi olma rüyası ile Gümrük Birliğine girmesi ve gümrük duvarlarını kaldırması  bir başka egemenlik zaafının göstergesidir.

23 Nisan çocuklara armağan edilmiş bir  ulusal bayramdır. Ama esas olarak da Ulusal Egemenlik bayramıdır. 

Ulusal Egemenliğimizi kullanmasını becer(e)meyip egemenlik sınırlarımızı daraltanlardan bu yetki en kısa zamanda geri alınmalıdır. Alınacaktır…

Önümüze koyduğumuz en büyük hedef; Cumhuriyet yıkıcılarına, emperyalizmin yerli işbirlikçilerine karşı alanları doldurmak, Ulus bilincini savunma kararlılığını göstermek ve Şanlı Türk Bayrağımızı sonsuza dek göklerde dalgalanmasını sağlamaktır. Tüm bunların bilinci ile Türk Milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, saygılar sunuyoruz.

 

Bu haber 593 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...