Haberler
Başdeğirmen’den Yeni Yıl mesajı

PROF. DR. İLKER ÇARIKÇI BİRİNCİ SIRAYI ALDI
21 Nisan 2015 17:49
Sıralamada 6 adayın ismi YÖK’e bildirilecek. YÖK sıralamayı ya olduğu gibi yada değiştirerek 3 adayın ismini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunacak.
Süleyman Demirel Üniversitesi’nde dün yapılan 7. dönem Rektörlük seçimin ilk etabında 959 öğretim üyesi sandık başına gitti. Oyların 315’ini alan Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı birinci olurken, mevcut Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu 271 oyla ikinci sırada yer aldı.
REKTÖR SANDIKTAN BİRİNCİ ÇIKAMADI
11 Temmuz 1992 tarihinde kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi’nin tarihinde bir ilk yaşandı. Zira ilk kez, mevcut Rektör, katıldığı ikinci seçimde sandıktan 1’inci çıkamadı. Daha önce Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı, Rektör olarak katıldığı seçimde sandıktan 1’inci çıkmayı başarmıştı. Ve devamında Rektör olarak atanmıştı. Aynı başarıyı Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar da göstermişti. Zira 2004- 2008 Dönemi’nde Rektör olarak görev yapan Prof. Dr. Baydar, aynı yıl yapılan seçimde sandıktan 1’inci çıkmayı başarmıştı. Ve devamında da Rektör olarak atanmıştı.9 Mayıs 2011’de SDÜ’nün 7. dönem 4’üncü Rektörü olan Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, dün gerçekleştirilen seçimde aynı başarıyı gösteremedi. SDÜ tarihinde ilk kez mevcut Rektör, sandıktan galip çıkamadı. Prof. Dr. Hasan İbicioğlu dünkü seçimde 271 Oy alarak 2’nci oldu.
YÖK İLK 3 ADAYI BELİRLEYECEK
SDÜ’de yarışa katılan 7 adaydan 6’sı Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) bildirilecek. YÖK, çeşitli kıstasları bağlı kalarak 6 adayı 3’e düşürecek. Ve atama onayı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacak.
SON KARARI CUMHURBAŞKANI VERECEK
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da YÖK’ten gelen 3 aday arasından sıralama farkı gözetmeksizin birini SDÜ’ye Rektör olarak atayacak.
İŞTE OY DAĞILIMI
ADAY ALDIĞI OY
Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı 315
Prof. Dr. Hasan İbicioğlu 271
Prof. Dr. Fatih Gültekin 142
Prof. Dr. Raşit Altındağ 89
Prof. Dr. Erdoğan Küçüköner 75
Prof. Dr. Turhan Yavuz 18
Prof. Dr. Nazmi Avcı 9
Prof. Dr. Nabi Bilir 4