“Yeni teşvik sisteminde Isparta için büyük değişiklikler olacak”

16 Nisan 2015 14:57

IGİAD’ın düzenlediği ekonomi seminerine katılan ITSO Başkanı Başdeğirmen, önemli bir açıklamada bulundu. Başdeğirmen, “Yeni dönemde teşvik sisteminde önemli değişikler olacak. Isparta’nın bundan etkin biçimde faydalanması için gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi.

Genç İş Adamları Derneği (IGİAD) ilimizdeki iş adamı dernekleri üyelerine “Türkiye ve Dünya Ekonomik Beklentileri ve Risk Yönetimi” konulu seminer düzenledi. Seminere;  Isparta Ticaret Odası (ITSO), Isparta SMMM Odası, Isparta Girişimci Sanayi İş Adamları Derneği (IGSİAD), MÜSİAD Isparta Şubesi, Isparta Bİrleşik İş Adamları Derneği (ISBİAD), Tümsiad Isparta Şubesi, Yalvaç  Genç İş adamları Derneği(YALGİAD), Eğirdir Genç İş adamları Derneği (EGİAD), Başkanları ,yönetim kurulları ve üyeleri katıldı. Seminer IGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Gökdoğan’ın konuşmasıyla başladı.

 “EKONOMİ DE DEĞİŞKENLER ÇOK FAZLA”

Günümüzde ticaret kurallarının sürekli değiştiğine dikkat çeken Gökdoğan, “Bu kurallar içinde işimizi yürütmek ve geliştirmek gün geçtikçe zorlaşıyor ve dikkat etmek zorunda olduğumuz  bir çok ekonomik değişkenle mücadele ediyoruz. Bu değişkenlerin içinde en çok dikkat edilmesi gereken başlık ise para piyasalarını oluşturuyor.  ABD’ den gelecek en küçük bir veri kurlarda dalgalanmaya, faiz oranlarında değişime adeta kelebek etkisiyle, tüm dünyanın rengini ve algısını değiştirebiliyor. Reel sektörün istikrarı ise bu piyasalardan gelecek haberlere bağlı kalıyor. İşte bu sebeple biz reel sektör temsilcileri sıkı bir şekilde para piyasalarını takip etmek zorunda kalıyoruz” dedi.

“STK’LAR ISPARTA İÇİN BİRLİK OLMALI, ORTAK ÇALIŞMALI”

STK’larla ortak çalışmanın Isparta’ya büyük fayda sağlayacağını da dile getiren Gökdoğan, “Bu birlik ve beraberlik her alanda işbirliği içinde devam etmeli. Biz STK’lar olarak Ispartamız için sivil insiyatif platformu oluşturup ülkemiz ve Ispartamız için faydalı olmak adına organize olup var gücümüzle çözüm odaklı çalışmalıyız” diye konuştu.

“YENİ DÖNEMDE TEŞVİK SİSTEMİNDE BÜYÜK DEĞİŞİKLİKLER OLACAK”

Öte yandan söz alan ITSO Başkanı Başdeğirmen, iş hayatına yönelik sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren bu tür seminerleri her zaman destekleyeceklerini belirterek yeni dönemde teşvik sisteminde önemli değişikler olacağını vurguladı ve Isparta’nın bundan etkin biçimde faydalanması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.  Seminer daha sonra ekonomist ler Volkan Kuğucuk ile Behçet Türkeş’in sunumlarıyla devam etti.

Bu haber 702 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...