ISMEK mahallelerde

15 Nisan 2015 15:12

Isparta Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (İSMEK)mahallelerde faaliyetlerine başladı. Bir süre önce faaliyete başlayan Fatih ve Batıkent Mahalleleri ISMEK dersliklerinin yanı sıra Davraz Mahallesi’ndeki ISMEK’te önümüzdeki hafta içerisinde faaliyetlerine başlayacak.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın, Batıkent Mahallesi’nde faaliyetlerini sürdüren ISMEK’i ziyaret ederek, kursiyerlerle bir araya geldi. Kursiyerler tarafından hazırlanan ürünleri inceleyen Günaydın, seçimler öncesinde ISMEK kurslarının mahallelere yayılacağı sözü verdiğini ve bunun gerçekleştirilmesine başlandığını söyledi.

El emeği, göz nuru eserlerin daha güzel tasarımlarla ilerletileceğini ve bu yöndeki çalışmaların devam ettiğini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, merkezdeki ISMEK binası ile birlikte mahallelerde yeni açılan ve açılacak ISMEK’te kurslar arası rekabeti artırmak daha iyiye ulaşmak amacıyla çalışmalar yapılacağını dile getirdi. Günaydın, “El beceri ve kültürümüzü, bilgimizi artıran bir ortam hazırlamak istiyoruz. Kursiyerlerimiz tarafından yapılan çalışmaların diğer bayanlarımıza da örnek olmasını istiyoruz. Isparta’mızda daha hünerli ellerin çıkmasını diliyorum. Halkımızı bu kurslarımıza katılmaya davet ediyorum” dedi.

Apartmanların artması, TV kültürünün yaygınlaşması ve diğer etkenlerle birlikte komşuluk bağlarının koptuğunu, dostlukların kalmadığını anımsatan Başkan Günaydın, “Mahallelerimizde faaliyete sunduğumuz bu kurslarımız ile de dostluk ve arkadaşlıkların artmasını da hedefliyoruz. Bu kurslarımızın insanlarımızın birbirini sevmesine de yansır umudunu taşıyoruz.  Bu vesile ile kurslarımızın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 638 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...