“SDÜ’nün geleceği için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağım”

15 Nisan 2015 14:37

Rektör Adayı Prof. Dr. Çarıkçı, çalıştığı insanlarda sadece dürüstlük aradığını belirterek “Siyasi düşüncesi, ideolojisi ne olursa olsun benim için önemli değil. Kendi üniversitem açısından en azından hiçbir pragmatik hesap yapmadan SDÜ’nün geleceği için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağım” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörlük seçimlerine 6 gün kala adaylar da son ataklarını yapmaya başladı. Adaylardan biri olan Prof. Dr. İlker Çarıkçı, kendi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı video ile dikkatleri üzerine topladı. Yer olarak muhtemelen evini tercih ettiği anlaşılan Çarıkçı, geçmişini kısa bir anlatımla videoya aldı.

“ESAS HEDEFİM BÜYÜK PARALAR KAZANMAK OLSAYDI BURADA OLMAZDIM”

Küçük yaşlardan itibaren kitabın hayatında büyük yer kapladığını bildiren Rektör Adayı Çarıkçı, kitap sevgisinin bu yaşına kadar hiç eksilmediğini vurguladı. Esas hedefinin büyük paralar kazanmak olmadığını öyle olsaydı bugün akademisyen olmayacağını ifade eden Çarıkçı, “Kitap beni hep bu yöne çekti. Kitap okuduğum için ‘Para kazanabileceğim bir meslek var mıdır?’ diye baktım ve akademisyen oldum” dedi.

“ÜNİVERSİTE YÖNETİCİLİĞİ İLE DIŞARIDAKİ YÖNETİCİLİK AYNI ŞEY DEĞİL”

Öte yandan yöneticilikle alakalı düşüncelerini de aktaran Rektör Adayı Çarıkçı, “Üniversitede yöneticilik yapmak dışarıda yöneticilik yapmak gibi bir şey değil. Meslektaşlarınızla aranızda ast üst ilişkisini geliştirmemeniz lazım. Asistanlarınız sizin astlarınız değildir. Siz sadece koordinasyonu sağlamanız gerekiyor. Mümkün olduğunca çevrenizin sizin itmesi gereken bir iş yapıyorsunuz.

“HER ŞEYİ SADECE ÜNİVERSİTEMİN GELECEĞİ İÇİN YAPACAĞIM”

Çalıştığım insanlarda aradığım özellik sadece dürüstlük. Siyasi düşüncesi, ideolojisi ne olursa olsun benim için önemli değil. Kendi üniversitem açısından en azından hiçbir pragmatik hesap yapmadan SDÜ’nün geleceği için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağım. Sizden rant bekleyen insanlar hoşnut olmasa da siz doğru bildiğinizi yapın. Realitede bu çok gördüğümüz bir durum da değil açıkçası. Benim olduğum yerde akademik dil vardır. Bizim sloganımız hep ‘İlham veren üniversite’ oldu. Dünyaya iddialı mesajlar veren bir üniversitedeyiz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 754 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...