Proje meyvelerini vermeye başladı..

13 Nisan 2015 15:37

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi tarafından “Gelendost İlçemizde kullanıcılarını bekleyen, kendini yenileyen ve donanımlı bir kütüphanemiz var” farkındalığını yaratmak üzere, “Yenilenen Hizmet Binamızda Yeni Kullanıcılarımızı Bekliyoruz” sloganı ile yürütülen  “Kütüphanemizi Tanıtıyoruz – Köy Köy Geziyoruz” projesi meyvelerini vermeye başladı.

Konu ile ilgili olarak Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Halk kütüphaneleri, halkın kütüphane ile ilişkilerini artırarak okuma ve araştırma alışkanlığını geliştiren, düşünce ve bilgi ürünlerinin insanlar arasında paylaşılmasını sağlayan, çoğulcu demokrasi ve düşünce özgürlüğünün kaynağını oluşturan kuruluşlardır. Ayrıca her yaşta, her sosyo-ekonomik düzeyde, eğitim derecesinde, politik ve dini görüşte, insanların ayrım gözetilmeksizin ücretsiz ve serbestçe yararlandığı, toplumun sosyal kalkınmasına yardımcı olan kültürel, eğitici, dinlendirici-eğlendirici etkinliklerin yapıldığı merkezlerdir.

Gelendost Hüseyin Avni Paşa İlçe Halk Kütüphanesi Memurluğu ile Gelendost İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında “Yenilenen hizmet binamızda yeni kullanıcılarımızı bekliyoruz” sloganı ile “KÜTÜPHANEMİZİ TANITIYORUZ, KÖY KÖY GEZİYORUZ PROJESİ" 26 Ocak 2015 tarihinde başlayan proje; 30 Mart 2015 -  06 Nisan 2015 tarihleri arasında kutlanan “51. Kütüphaneler Haftası” etkinlikleri sonunda 06 Nisan 2015 tarihinde sona ermiştir.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz alt birimlerinden Gelendost Hüseyin Avni Paşa İlçe Halk Kütüphanesi Memurluğu ile bağlı olarak hizmet vermekte olan Bağıllı Aytekin Yılmaz Halk Kütüphanesi ve Yaka Halk Kütüphanesi’ nin ilçe genelinde köyler dahil olmak üzere “Yenilenen hizmet binamızda yeni kullanıcılarımızı bekliyoruz” sloganı ile tanıtımının sağlanması adına ilçe genelinde okuma yarışmasının düzenlenmesi ve köylere gidilerek stant açmak suretiyle kütüphanelerin tanıtılması, özellikle Hüseyin Avni Paşa İlçe Halk Kütüphanesi hizmet binasının yapılan tadilat sonrası yenilendiğini ve yeni kullanıcılarını beklediğini ilgili hedef kitleye duyurmaktır.

 “Yenilenen hizmet binamızda yeni kullanıcılarımızı bekliyoruz” sloganı ile öncelikle dezavantajlı grup kapsamında yer alan köylerde yaşayan öğrencilere kütüphaneleri tanıtmak, onlara kütüphanelerden nasıl faydalanabileceklerini konusunda bilgiler vermek amaçlanmıştır. Ayrıca projenin bir diğer amacı ise öğrencilerin tatillerde kitap okuma alışkanlıklarının devamlılığını sağlamaktır.

Dezavantajlı grup kapsamında yer alan köylerde yaşayan öğrencileri ile ilçe genelinde eğitim gören diğer öğrencilerin “kütüphane kullanıcısı olma alışkanlığı” kazanmaları, beklenilen ve sürdürülebilir sonuçlar arasında yer almaktadır.

Projenin dönütüne esas olarak uzak köylere kitap ödünç vermenin dışında, ayrıca kütüphane kullanıcısı sayısı olarak üye kaydında da büyük oranda bir artış sağlanmıştır.

PROJE MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI BİLE...

"Yenilenen hizmet binamızda yeni kullanıcılarımızı bekliyoruz" sloganı ile yola çıkılan "Kütüphanemizi Tanıtıyoruz - Köy Köy Geziyoruz" projesi meyvelerini vermeye başlamıştır.

Proje kapsamında 17/02/2015 tarihinde Çaltı köyü Çaltı Süleyman Demirel İlkokulu'na düzenlenmiş olan tanıtım gezisi sonrası, kütüphaneye ziyaret sayısı artmış olup, üye sayılarında da artış görülmüştür.

KURUMLARA VE KÖY KAHVELERİNE GİDİLDİ…

"Yenilenen hizmet binamızda yeni kullanıcılarımızı bekliyoruz" sloganı ile "Kütüphanemizi Tanıtıyoruz - Köy Köy Geziyoruz" Projesi kapsamında ilçede bulunan kamu kurumları, esnaflar, köy kahveleri, tek tek ziyaret edilerek kütüphane tanıtılmış, amaçları anlatılmış ve el broşürleri dağıtımı yapılmıştır.

KÖY KÖY GEZDİK…

Gelendost İlçe Kaymakamının desteği ve teşviki ile "Yenilenen hizmet binamızda yeni kullanıcılarımızı bekliyoruz" sloganı ile "Kütüphanemizi Tanıtıyoruz - Köy Köy Geziyoruz" Projesi kapsamında yaklaşık iki haftalık sürede Afşar, Çaltı, Hacılar, Esinyurt, Yeşilköy, Balcı, Madenli, Bağıllı, Yenice ve Yaka köylerine gidilerek öğrencilere proje hakkında bilgiler verilmiş ve kütüphanenin tanıtımı sağlanmıştır.

Hüseyin Avni Paşa İlçe Halk Kütüphanesi hizmet binasının yapılan tadilat sonrası yenilenerek yeni kullanıcılarını beklediğini; ilk olarak ilçenin muhtelif yerlerine Kütüphaneyi gösteren yön ve tanıtıcı tabelalar yaptırılmıştır.                                                                                                                                                     

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU…

51. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, “İlçemizde kullanıcılarını bekleyen, kendini yenileyen ve donanımlı bir kütüphanemiz var” farkındalığını yaratmak üzere, “Yenilenen Hizmet Binamızda Yeni Kullanıcılarımızı Bekliyoruz” sloganı ile yürüttüğümüz “Kütüphanemizi Tanıtıyoruz – Köy Köy Geziyoruz” projesi nezdinde düzenlenen “Kitap Okuma Yarışması” nda toplamda 6 haftalık sürede,

* 8785 sayfa okuyarak 1. olan Şehit Erhan Çakmak Ortaokulu öğrencisi Senanur ARIKAN,

* 7100 sayfa okuyarak 2. olan Şehit Erhan Çakmak İlkokulu öğrencisi Kadir ULUDAĞ,

* 6108 sayfa okuyarak 3. olan Balcı İlkokulu öğrencisi Süleyman NAR, ödüllerini alırken;

* 4531 sayfa okuyarak Yeşilköy Ortaokulu öğrencisi Fadime İNAN, Mansiyon ödülünü almaya hak kazanmıştır”.

 

Bu haber 839 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...