Uluborlu kirazının geleceği tartışıldı

13 Nisan 2015 15:36

Uluborlu ilçesinde bu yıl ilk defa düzenlenen ve Uluborlu kirazının geleceğini konu alan panel ile yeni teknik ve teknolojik ekipmanlar sergisinin açılışı dün düzenlenen törenle yapıldı.

Programın sabah 10:30’da başlaması planlanmıştı, fakat yoğun kar yağışı nedeniyle program açılışı öğleden sonraya kaldı. İlçemiz kapalı Pazar alanında kurulan stantlarda firmaların yerlerini almalarının ardından saat 14:00’da serginin açılışı yapıldı. Programa katılan konuklar eşliğinde protokol mensupları açılan sergileri gezdiler.

14:30’da kapalı düğün salonunda “Uluborlu Kirazının Geleceği ve Dünya Pazarlarının Talep Ettiği Yeni Kiraz Çeşitleri” konulu panel düzenledi.

Katılımın bir hayli fazla olduğu panel Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş aziz Türk Büyükleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi bu yıl ilk defa düzenlenen panelin geleneksel hale gelmesinin üreticiler açısından çok faydalı olacağına inandığını ifade etti. Konuşmasına ilçemizde önümüzdeki günlerde yaşanması muhtemel bir don tehlikesinde vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ederek, herkesin birlik içerisinde olarak zararın en aza indirilmesi için mücadele etmesi gerektiğini söyleyerek devam eden Başkan Ünverdi katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından panele geçildi. Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Atilla AŞKIN’ın yönettiği toplantıda ayrıca Alara Tarım Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş. COO’su Arif GÜNEY, Fidan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yard.Doç.Dr. Abdullah KANKAYA, Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Bölüm Başkanı İsmail DEMİRTAŞ yer aldılar. “Uluborlu Kirazının Geleceği ve Dünya Pazarlarının Talep Ettiği Yeni Kiraz Çeşitleri” konulu panelde ortak görüş ilçede yetiştirilen klasik kiraz çeşitlerinden vazgeçilerek dünya pazarında talep edilen yeni kiraz çeşitlerinin yetiştirilmesi oldu. Yapılan slayt gösterilerinde teknik verilere yer verilerek üreticilerimiz bilinçlendirildi.

Panelin son kısmında katılımcılardan gelen soruların yanıltmasının ardından program sona erdi.

 

 

Bu haber 703 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...