SP ile BBP ittifak yapacak

7 Nisan 2015 17:02

SP Milletvekili Aday Adayı Cevat Gençay, 7 Haziran Genel Seçimlerine Büyük Birlik Partisi ile ittifak yaparak gireceklerini bildirdi. Listenin de kimin oyu fazla ise ona göre hazırlanacağını duyuran Gençay, ‘’Ülkenin menfaatleri doğrultusunda her partiyle ittifak yapabiliriz’’ dedi.

Saadet Partisi eski İl Başkanı ve Milletvekili aday adayı Cevat Gençay, flaş bir gelişmeyi açıkladı. 7 Haziran seçimlerinde ülkeyi kötü gidişattan kurtarmak için milli görüşün mecliste olması gerektiğine inandıklarını ve Meclise girmek için de her parti ile ittifak yapma kararı aldıklarını belirten Gençay, ‘’Bu tabanda MHP, BBP, SP olarak çok puan topladı. Ama bütün MHP’li kardeşlerimiz ve MHP’li milletvekilleri istiyorken Sayın Devlet Bahçeli buna engel oldu. Daha önce baraj konusunda engel olduğu gibi buna da engel oldu. Baraj kalksa AKP iktidar olamıyordu. Baraja ilk sahip çıkan MHP olmuştu. Bahçeli’nin hesapları ne ise değişik bir fikri var. Kendisi kapıyı kapattı. Ama biz ittifak konusunu kapatmayacağız. Bu konuda da bazı görüşmeler oldu. BBP ile görüşülüyor. BBP il teşkilatı ve bizim teşkilatımız Isparta’da heyecanla neticeyi bekliyor. Hatta daha geniş katılımlı olabilir. Çünkü ülkenin bugünkü ekonomik ve idari buğramdan kurtulması lazım. Ne dışarıda ne içeride dost kalmadı. Hükümet sadece kamplaştırma ile işi götürüyor. Biz ona razı değiliz. 77 milyonun kardeş olduğuna inanıyoruz. Onun için bu ülkedeki tüm resmi partiler bizim kardeşlerimizdir. Her biriyle ülkenin menfaatleri doğrultusunda ittifak yapabiliriz’’ dedi.

‘’ADAYLIK KONUSU İTTİFAK YAPILACAK PARTİYE BAĞLI’’

Öte yandan adaylık konusunun ittifak yapılacak partiye bağlı olduğunu bildiren Gençay, ‘’Genel Merkez tarafından değerlendirmeler yapılacak. Listeyi açar bakarlar. Araştırma yapmaları bu saatten sonra çok zor. Geçmiş oylara bakarlar. Fazla oyu olanlara ilk sıralar verilir. Bu konuda sıkıntı olmaz. Milletvekili olmak için ve kendimize pay çıkarmak için değil, ülkenin çıkarlarına pay çıkarmak için aday oluyoruz. 1991 yılında bunu yapmıştık. Öncelikle Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyoruz. Isparta’nın vekillerinin birbirleriyle diyalog kurmama olayları çıkacak listeyle kalkar inşallah’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...