‘’Belediyeye muhtaçlığımız kalmadı’’

2 Nisan 2015 16:10

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, kampus içine yapılması planlanan ancak Belediye Meclisi’nin onay vermediği Yaşam Merkezi Projesi’ni ilgili Bakanlıkla çözdüklerini bildirdi. İbicioğlu, ‘’Belediyeye herhangi bir muhtaçlık kalmadı. Kimse duymadık, bilmedik demesin’’ dedi.

SDÜ ile Isparta Belediyesi arasında süren Yaşam Merkezi polemiğinde flash bir gelişme yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kampus içine yapılması planlanan Yaşam Merkezi’ne onay verdiği öğrenildi. Bu konuda açıklama yapan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ‘’Yaşam Merkezi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan imar izni aldık. Yeniden ihale yapacağız. Üst kullanım hakkı için ihaleye çıkacağız. Eskisi çürümeye terk edildi. 2 bin öğrencilik olacak. Tüm yatırımcıları davet ediyoruz. Kimse duymadık, bilmedik demesin. Ulusal gazetelerde ilana çıkacağız. Belediyeye herhangi bir muhtaçlık kalmadı. Bakanlıktan gerekli izinleri aldık. Bizimle ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Eylül ayına yetiştirmeye çalışacağız.

‘’BİZDE GERİ VİTES YOK’’

İşyerleri dediğimiz yerlerde öğrenci kulüpleri olacak. Yerel firmalarda restoran ve kafeler olacak. Ama bir alışveriş merkezi olmayacak. Belki terzi, banka olacak. Bunu yapan kişi de KYK’ya kiraya verecek. Yaşam merkezi apart değil yurt olacak. Biz bunu inşallah yapacağız. Kesinlikle bir AVM olmayacak. Kongre merkezi olacak. 1750 kişilik olacak. Bunun yanında yerel lezzetlerimiz, restoranlar olacak. Üniversitede gidebilecekleri herhangi bir restoran yok. Bizim tabldottan yiyorlar. Isparta firmaları kendi şubelerini açabilecekler. Kafeler açılacak. Bir alışveriş merkezi olmayacak. Bir konfeksiyon, ayakkabı mağazası olmayacak. Açık ihale ile tüm Türkiye’ye ihale edilecek. İmar sorununu hallettik. Bizde geri vites yok. Bir şekilde çözüm üreteceğiz’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 793 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...