“Halk kendi vekilini tayin etti”

2 Nisan 2015 15:40

CHP’deki ön seçim sonuçlarını değerlendiren İl Başkanı Senayi Demirkol, Isparta genelinde katılım oranının yüzde 74 olduğunu belirterek, İrfan Bakır, İsa Önder Dinçtürk, Mustafa Ceyhan ve İzzet Beydoğan’la 7 Haziran için halkın huzuruna çıkacaklarını bildirdi. Demirkol, “Bu çıkan sonuç üyemizin iradesidir. Halk kendi vekilini kendi tayin etmiştir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde(CHP) ön seçim süreci pazar günü tamamlandı. Hakim huzurunda yapılan ön seçimde üyeler milletvekili adayı olarak görmek istedikleri adayları 18 aday adayı içinden sırasıyla belirledi. Ön seçim sonuçlarını değerlendiren İl Başkanı Senayi Demirkol, olaysız, medeni ve demokratik bir şekilde süreci tamamladıklarını bildirdi.

İL GENELİ KATILIM ORANI YÜZDE 74

Merkezde 1522 üyeden 1062’sinin oy kullandığını belirten Demirkol, katılım oranını yüzde 70 olarak açıkladı. İlçelerde ise 2104 üyeden 1614’ünün sandığa gittiğini ifade eden İl Başkanı Demirkol, katılım oranının yüzde 77 olduğunu bildirdi. Isparta genelinde ise 2676 üyenin oy kullandığını ve katılım oranının yüzde 74 olarak gerçekleştiğini bildiren Senayi Demirkol, “Bu sonuçlara göre aday adayımız İrfan Bakır 1267 oyla birinci sırada, İsa Önder Dinçtürk 1103 oyla ikinci sırada, Mustafa Ceyhan 1017 oyla üçüncü sırada, İzzet Beydoğan da 727 oyla dördüncü sırada tamamladı. Bu kıymetli 4 adayımız ve örgütümüzle birlikte Isparta’nın huzuruna çıkacağız. Tüm aday adaylarımıza çalışma döneminde gösterdikleri sağduyudan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca il ve tüm ilçe yöneticilerimize teşekkür ediyorum.

SONUÇ ÜYEMİZİN İRADESİDİR

Bu çıkan sonuç üyemizin iradesidir. Halk kendi vekilini kendi tayin etmiştir. Buna kimsenin itirazı olamaz. Bu 4 isim 7 Nisan’da YSK’ya bildirilecek ve adaylarımız olacak. Resmi olmayan sonuçlarımıza göre adaylarımız belirlendi. YSK resmi sonuçları parti genel merkezimize bildirecek. Şuana kadar bir itiraz duymadım. Resmi sonuçlarda pek bir şeyin değişeceğini sanmıyorum” şeklinde konuştu.

18 ADAY ADAYIMIZI BİR ARAYA GETİRECEĞİZ

Öte yandan bu hafta içi 18 aday adayını bir araya getirerek bir basın toplantısı düzenleyeceklerini ifade eden Demirkol, ”Yolumuza birlik ve beraberlik sağlayarak devam edeceğiz” dedi. 

Bu haber 846 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...