TED Koleji öğrencileri 3 ilde 13 üniversiteyi gezdi

2 Nisan 2015 15:21

TED Isparta Koleji öğrencileri 3 ilde 13 üniversite kampüsü gezerek, üniversite ve bölüm tercihleri konusunda bilinçlendiler.

TED Isparta Koleji PDR Servisi tarafından  10. 11. ve 12.sınıf öğrencilerinin kariyer planlamalarını ve hedeflerini bilinçli yapabilmelerini sağlamak ve üniversite tercihlerinde öğrencileri doğru yönlendirmek amacıyla 15 -22 Mart 2015 tarihleri arasında Üniversite Tanıtım Programı düzenlendi. PDR Uzmanı Gülin Özkan, üniversite tanıtım gezisi ile yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Üniversite  Tanıtım Programını, öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda İzmir, Ankara ve İstanbul olmak üzere toplam üç ilde 13 üniversite kampüsünü gezerek tamamladık. Bu gezinin YGS sonrası özellikle 12.sınıf öğrencilerimizin sınav streslerini üzerlerinden atmalarına ve LYS sınavına hazırlık için daha iyi bir başlangıç yapmalarını sağladığına, 10. ve 11.sınıf öğrencilerimizin de şimdiden doğru tercih yapmalarını ve ders çalışma motivasyonlarını arttırdığına inanıyoruz”.

Toplam 20 öğrencinin katıldığı programda İzmir’de; Ege Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ankara’da; Bilkent Üniversitesi,  TED Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve ODTÜ Üniversitesi, İstanbul’da; Boğaziçi Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversiteleri gezildi, üniversitelerin tanıtım ofisleri tarafından akademisyen ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla kampüs turu yapıldı, bölümler hakkında detaylı bilgiler verildi.

Üniversite tanıtım programına katılan öğrencilerin gezi hakkındaki görüşleri:

11-C ŞEVVAL TANDOĞAN

Üniversite tanıtım gezisine katıldıktan sonra ilk başta aklımda olan üniversite ve bölümün bana göre olmadığını fark ettim ve fikrim değişti. Önce 9 Eylül Üniversitesini düşünüyordum. Şimdi ise hedefim daha da yükseldi. Şu an tek hayalim Boğaziçi Üniversitesi

11-A BİLGE SÜLDÜR

Bence kesinlikle amacına ulaşan bir gezi oldu. Üniversite tercihi için çok daha somut düşünceler oluşturdu. Farkındalığımda bununla beraber arttı. Son derece faydalıydı. İsteğimin ve hedeflerimin pekişmesini sağladı.

12-A. AHMET ESKİ

Daha önce bilgi sahibi olmadığım bölümler ve üniversiteler hakkında bilgilendim. Programda seçilen üniversiteler arasında çok hoşuma gidenler oldu. Bahçeşehir Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi gibi. Tercihlerimde çok büyük değişiklik olmadı ama yine de diğer bölümler hakkında da düşünme fırsatı buldum.

11-A ATAMER ŞAHİN

Farklı bölümler hakkında bilgi sahibi oldum. Devlet üniversitelerinin (Boğaziçi Üniversitesi hariç) binaları, yapıları ve yeri vakıf üniversitelerine göre fazlasıyla yetersizdi. Fikirlerim çok değişti. Küçüklükten beri bilgisayarlara çok ilgim var. Ama son bir yıldır İnşaat Mühendisliğini düşünüyordum. Fakat Bahçeşehir Üniversitesine gittikten sonra fikirlerim değişti. İTÜ İnşaat Mühendisliği yerine aynı puanda tam burslu alan Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğine gitmeye karar verdim. İnsan sevdiği mesleği yapmalı.

12-A TUANA KÖSE

Üniversite tercihleri konusunda fazla bir bilgim yoktu. Bu geziden sonra artık okuyacağım üniversiteyi seçerken daha bilinçli tercih yapacağımı düşünüyorum. Düşünce sistemimin ve bakış açımın değiştiğini fark ettim. Sadece mimarlık değil de başka alanlara da yönelebileceğimi düşünüyorum.

12-B CAN EZENCİ

Merak ettiğim okullar hakkında fikir sahibi oldum. Tercih edeceğim bölüm değişmedi ama üniversite seçiminde önümde bayağı seçenekler oluştu.

11-B GİZEM TOKLU

Gezdiğimiz üniversitelerin eğitim, kampüs ve ulaşım olanaklarını öğrendik. Hayalimdeki mesleğin tam da bana uygun olmadığını anladım. Dil alanında başka meslekler düşünüyorum.

10-B ESRA HASANOĞLU

Ben kendimi hep mimar olarak görürken üniversite gezilerinde bize eşlik eden hocaların yönlendirmeleriyle bu düşüncem değişti. Şu an ya psikoloji ya da reklamcılık düşünüyorum.

ONUR ÖZTÜRK

Öğrencilerin tanıtımları daha faydalıydı. Vakıf üniversitelerini de düşünmeye başladım. Daha önceden vakıf üniversitelerinin eğitiminin iyi olmadığını düşünürdüm.

11-B ELİF ÇİÇEK

Tercihlerim daha belirginleşti. Meslek seçiminde üniversiteleri gezmek daha kolay tercih yapabilmemi sağladı. Düşünmediğim bölümler hakkında da bilgi edindim ve onları da tercihlerim arasına ekleyeceğim.

11-B NAİL TURAN

Seçeceğim bölüm netleşti. Gayet faydalı oldu. Diş veya mühendislik istiyordum. Gezi sayesinde mühendislikte karar kıldım.

11-B SEVGİ BAÇÇI

Üniversite tanıtım programı sayesinde üniversite ve bölümler konusunda artık yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum. Çoğu üniversiteyi sadece isimlerinden tanıyordum, yeterli bilgiye sahip değildim. Artık neyi isteyip neyi istemediğimi daha iyi biliyorum.

Bu haber 1205 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...