1500 kişi 1 Nisan’da işe başlıyor

29 Mart 2015 16:42

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinden çalışacak olan 1500 kişi kura ile belirlendi. En çok başvuru il merkezinden yapıldı. 1 Nisan’da iş başı yapılacak

TYP kapsamında orman bakımı ve ağaçlandırma yapmak amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilimize 1500 kişilik kontenjan tanımıştı.  6 ay süreyle geçici olarak çalıştırılacak olan işe Isparta’da toplam 1716 başvuru gerçekleşti. En çok başvuru 890 kişi ile 595 kontenjanlı il merkezine yapıldı. Bu anlamda başvuru sayısının çok olması dolayısıyla geçtiğimiz gün Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi.

İLÇELERDE NEREDEYSE BAŞVURANLARIN HEPSİ ALINDI

Öte yandan il merkezinde yaşanan yoğunluğun ilçelere yansımadığı öğrenildi. İlçelerde 6 ay geçicici olarak çalıştırılacak işe başvuranların neredeyse tamamının işe alındığı bildirildi. Kura çekimin yapılmadığı ilçelerde 905 kişinin direk işe alındığı ifade edildi.

‘’1 NİSAN’DA İŞ BAŞI YAPILACAK’’

Diğer taraftan Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, geçtiğimiz hafta sona eren başvuruların ardından toplam 1716 müracaatın gerçekleştiğini duyurdu. İşe alınan 1500 kişinin 1 Nisan itibariyle işe başlayacağını dile getiren Değirmenci, ‘’İlk 2 ay fidan dikimi yapılacak sonraki 4 ay da bunların bakımı yapılacak. Böylelikle orman varlığımızı hem korumuş olacağız hem de sağlıklı büyümesini sağlayacağız. 6 ay geçici süreyle çalıştırılacak olan vatandaşların maaşı İŞKUR tarafından ödenecek’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...