“İlçe Sosyal Güvenlik Merkezlerinin kapatılması söz konusu değil”

29 Mart 2015 16:35

Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü,  İlçe Sosyal Güvenlik Merkezlerinin kapatılacağı yönündeki haberlere iliştin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada; “Bazı basın kuruluşlarında ilçelerde faaliyet gösteren  Sosyal Güvenlik Merkezlerinin kapatılacağı yönünde haberler yer almaktadır. 07.03.2011 tarihinde açılan Yalvaç SGM, 04.12.2009 tarihinde açılan Şarkikaraağaç SGM, 18.03.2009 tarihinde açılan Eğirdir SGM ve 26.05.2014 tarihinde açılan Senirkent  olmak üzere 4 ilçemizde Sosyal Güvenlik Merkezi bulunmakta olup bunların kapatılmaları söz konusu değildir.

Ancak personel sayısı da göz önünde bulundurularak bazı iş ve işlemlerin daha hızlı ve hatasız yapılması amacıyla eskiden olduğu gibi il merkezinden yapılması planlanmaktadır. İlçelerdeki Sosyal Güvenlik Merkezlerimizden geri çekmeyi planladığımız dosyaların 2013 yılından itibaren kademeli olarak devredilmeye başlamasından bu yana yeterli personel de gönderilmesine rağmen sürekli değişen sosyal güvenlik mevzuatı ve personel sirkülasyonunun fazla olması nedenleriyle işlem süresinin kısalmak yerine daha da uzadığı, sigortalı şikayetlerinin arttığı ve zaman zaman hatalı işlemlerin yapıldığı gözlemlenmiştir.

Bu kapsamda Merkez Müdürlerimizle beraber gerekli görüşmeler  yapılmış ve  4/a ve 4/b sigortalı dosyaları ile işveren dosyalarının  tekrar Isparta İl Müdürlüğümüze nakledilmesi planlanmıştır. Dosyaların Isparta İl Müdürlüğümüze devri ile sigortalılarımıza daha hızlı ve sağlıklı sosyal güvenlik verilecektir. 

Ayrıca dosyalar devredildikten sonra Sosyal Güvenlik Merkezlerimizde İşyeri Tescil ve E-Sigorta İşlemleri, 4/a ve 4/b ilk tescil ve terk işlemleri, GSS Tescil ve Aktivasyon İşlemleri, Emzirme Yardımı Ödemeleri, Yol ve Gündelik Ödemeleri ile Danışma ve Rehberlik hizmetleri verilmeye devam edilecektir.

Kamuoyuna duyurulur” denildi.

Bu haber 673 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...