Isparta’da Cuma namazı saati 12.00’ye sabitlendi

1 Kasım 2012 18:27

Isparta İl Müftülüğü, kış saati uygulamasında devlet memurlarının camilerde cuma namazı kılabilmesi için cuma namazı saatini 12.00 olarak değiştirip, sabitledi. İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı; “Uygulama saatler ileri alınıncaya kadar devam edecek” dedi.

Kış saati uygulamasında saatlerin bir saat geriye alınmasını dikkate alan İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, saat 11.30 sularında okunan öğle namazı ezanının bu haftadan itibaren başlamak üzere Cuma günleri saat 12.00’de okunacağını açıkladı. Müftü Avcı, bu uygulamanın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin cuma namazlarını camilerde kılabilmesi için yapıldığını bildirdi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların Cuma namazlarına daha rahat yetişmelerini sağlayacak bu uygulamanın yaz saatine geçilip, saatler bir saat ileri alınıncaya kadar devam edeceğini ifade eden İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Bilindiği gibi ülkemizde güneş enerjisinden daha fazla yararlanabilmek için Yaz ve Kış saati uygulaması yapılmaktadır. Bu doğrultuda saatler her yıl Mart ayının son haftasında ileri alınırken, Ekim ayının son haftasında ise geri alınmaktadır. 28 Ekim Pazar günü yani geçtiğimiz Pazar günü gece saatler 1 saat geri alınmıştır. Bu da, namaz vakitlerinde saat farklılığına neden olmaktadır.

Biz de İl Müftülüğü olarak, saatlerin geri alınması nedeniyle daha önce 13.00 ve geriye doğru gelen öğle ezanı saatleri saat 11.30’lara kadar gelmektedir. Bu nedenle sadece Cuma günlerine mahsus olmak üzere öğle ezanı saatini 12.00 olarak belirledik. Burada amacımız, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların Cuma namazlarına daha rahat yetişmelerini sağlamaktır. Uygulamamız, gelecek yılın Mart ayındaki yaz saati geçişine kadar devam edecektir” dedi. 

 

 

 

 

Bu haber 2778 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...